Reklamlı virüs sonrası format atılmalı?

Saltopat

Decapat
Makaleler
10
Yanlışlıkla indirdiğim bir APK sonucu Windows 10 işletim sistemli bilgisayarıma reklam virüsü bulaşmıştı. Malwarebytes ile tarattığımda ise. " PUP. Optional. Bytefence" diye iki adet virüs buldu ve temizledim. Sonra çeşitli programla da tarama yaptım Kaspersky, hitmanpro vb. tehdit bulamadı ama içim hâlâ rahat değil. Format atmalı mıyım?

Gerek yok.

Tamam sen gerekeni yapmışsın zaten, Adw Cleaner ve Superantispyware ile tarat, eğer yine senin kontrolün dışında bir şeyler oluyorsa, Kaspersky Rescue Disk ile tarama yap.

Tamam sen gerekeni yapmışsın zaten, adw cleaner ve superantispyware ile tarat, eğer yine senin kontrolün dışında bir şeyler oluyorsa, Kaspersky rescue disk ile tarama yap.

Reklam virüsleri formatla temizleniyorsa diğer programlarla denemek pek istemiyorum hocam. Bilgisayarı açmıyorum bile diğer dosyalara bulaşmasın diye.

Hocam sizin içinize kurt düşürmeyeyim ancak format en temiz yol.

Kaspersky en güvenli antivirüs programlarından biridir. Arkadaşların belirttiği programlardan da kontrol ederseniz temiz çıkarsa formatlık bir durum yok ancak içim rahat etmiyor derseniz format en temiz çözümdür.

Malwarebytes, Kaspersky Total Security, hitmanpro ile tarattım ve Malwarebytes. PUP. Optional. Bytefence diye bir virüs buldu ben de araştırdım ve reklam virüsüymüş. Webcam falan da kendiliğinden açılmaya başlayınca endişelendim, diğer dosyalara özellikle BIOS'a yazılmasın diye bilgisayarı kullanmak istemiyorum ondan dolayı sordum acaba formatla temizlenirm mi diye?

Ayrıca garip garip dosyalar var ve o dosyalar açılmıyor ve o dosyaları da silemiyorum ( içi boş klasörler)

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle "Garip garip dosyalar" dediğiniz dosyaların fotoğraflarını atarsanız daha iyi yardımcı olabilirim. Zira bileşenlerin (Framework,visual) vb. dosyaları kurduğunuz yer o dosyaların çıktığı yer olabilir. BİOS'a yazılırsa zaten formatla silinmez dediğim gibi en temiz yol format.

Son düzenleyen: Moderatör:

BIOS yazan şeyleri ben MSI'ın global sitesinden indirmiştim onlarda virüs olmaz. Ayrıca CPU ve disk kullanımı da normal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…