Renault Megane 1.3 TCe nasıldır?

Yagami_Light07

Hectopat
Yer
İzmir-Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 3700x
RTX 3070
16 GB Ram
X570 Anakart
Meslek
Hukuk Okuyor 2/4
Arkadaşlar selamlar. Üniversite öğrencisiyim. Araba bakıyorum. 1.3 TCe Motor ilgimi çekti gerek fazla kronik sorunu olmaması gerek performansı iyi geldi fiyatına göre. Bütçem 850-900 arası 2. el bir araba bakıyorum. Bu motor hakkında bilgisi olanlar ya da bu bütçede farklı araba önerileriniz var ise bekliyorum.

Bir fikri olan yok mu arkadaşlar?

Ocak ayında 1.3 tce manuel joy pakey makyajsız kasa megane aldık, performansı olsun ekonomisi olsun oldukça iyi geliyor bize.

Ocak ayında 1.3 tce manuel joy pakey makyajsız kasa megane aldık, performansı olsun ekonomisi olsun oldukça iyi geliyor bize.
Kronik bir iki sorunu olduğu doğru mu peki modelin? Bir de iç donanımı zayıf mı?

Kronik bir iki sorunu olduğu doğru mu peki modelin? Bir de iç donanımı zayıf mı?
Yani bizdeki araç daha 35000 km de, şimdilik bir sorun çıkarmadı şükür (inşallah ta çıakrmaz). Kronik neyi var bilmiyorum ama çevremizde aynı motoru daha uzun kilometreler kullananlar var ve bir şikayet yada kronik arıza duymadım.

Donanım konusuna gelirsek tamamen kişisel beklentilerinize bağlı. Ben açıkçası joy paketi bile temel seviyede yeterli buluyorum. BT üzerinden müzik çalma var, hız sabitleme var, yokuş kalkış var, kol dayama satın alıp kolayca takabiliyorsunuz. Kocaman ekranlar dikkat dağıtıcı ve gece sürüşeleri için çok parlak buluyorum, hayati bir ihtiyaç değil bence. Tabi isterseniz boş paket araca bunu da aftermarket olarak alıp takabiliyorsunuz.

Megan 4 1.3 tce güzeldir
Ama öğrenci iseniz size clio5 1.3 tce yada pejo 208 Opel Corsa bunların 1.2t 130hp olanlarını önerebilirim.
Biraz masraf açsada benim için sıkıntı değil dersenizde Pejo Rcz manuel 200hp
Polo GTI 180hp

Yakıt biraz fazla yakıyor onun dışında motor süper.

Motor hakkında yorum yapamam, bendeki 1.2 TCe ancak Megane alacaksanız B sütunundaki fitillere dikkat edin. Kronik olarak yırtılıyorlar ve fitil değişimi çok çok pahalı. Fitil yırtılınca da araba Clio'dan beter rüzgar sesi alıyor.
Ya garantiden işlem yapılmış bir araba bulun ya hiç fitili hasar almamış bir araba bulun, servise götürüp arka camlara ayar yaptırın. Çünkü arka camlar çok yukarı çıkmaya çalışıp fitili yukarı doğru kastırıyor. Bunu yaptırmazsanız bu sorun kaçınılmaz.

Megane 4 F/P aracı arkadaşlar özellikle 1.3 ve 1.5 motoru ile aktif 1.3 TCe otomatik 2022 kullanıcısıyım performans konusunda aklınızda soru kalmasın TRdeki %85 araçlardan hızlıdır yakıt ta normal bir benzinli araç gibi yakıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…