Renault Symbol vs Fiat Albea

8keyd

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF F15 FX507ZV
Merhaba, arabadan çok anlamıyorum. Bugün bu iki araç arasında kaldım. İkisi de:
  • 2006 model.
Symbol 1.5 dCi 272.500 dizel,
Albea 263.000'de benzin&LPG

Bu ikisi arasında kaldım. Bana Albea'nın satıcı daha dürüst bir insan gibi geldi ve kendisi motor yağ kapağından çok az sızdırıyormuş. Symbol'de ise yağ kaçağı vs. var mı öyle bir şey söylemedi ama her ikisi de ekspere açıklar. Albea'nın tek düşündüren kısmı yağ kaçağı ama çok az kapaktan geliyor dedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
272.500 km de dizel almak kendini mezara koymakla eş değer. Albea olabilir.
Aracı iyi bir ekspere sokun, yamanlar olabilir tarcanlar olabilir. İyi bir Fiat ustası bulun hayırlı uğurlu olsun.

Son düzenleme:
Bütçenizi belirtmeniz daha makul olabilir, bu iki araç arasından Symbol'ün üzerindeki motor kendini daha çok kanıtlamış bir motor ancak yine de iki araçta çok yeni olmadığı için baktırmak gerekecektir yüksek kilometrede dizel motordan hayır gelmez bir o kadarda LPG'li benzinli motorlarda en enfes uzun süreli makineler sayılmazlar yalnızca yağ kapağıysa denildiği gibi çokta ağır bir servise gerek olmayacaktır ancak satıcılar her zaman kusurlar konusunda açık olmayabiliyor veya farklı yöne çekebiliyorlar en doğrusu baktırmak olur. Şu durumda kaportalarını da göz önünde bulundurun derim, sadece arabaları ve motorlarını düşündüğümde şahsen Albea'yı tercih ederdim ancak arabaların kondisyonları da burada önemli.

Bütçem 320 bin çıkıyor. Symbol kazası vs pek söylemedi satıcının kuzeni geldiğinden, albeada ise ilk sahibi sol ön taraftan arabayı kaldırırken direğe vurmuş ufak bir şey zaten yaptırılmamış birde sağ arka kapının orada 2 karış kadar bir lokal boya var. Albea peki nasıl bir araçtır. O daha çok içime yattı.

Bu yaştaki araçlarda çok ağır olmadığı sürece işlem ve kazadan ziyade bakıldığında araç nasıl duruyor sorusu daha önemli diyebilirim, bu bütçede ikisi de VAG'ın aracı farkındayım (bunu belirtmemin sebebi var, bakımları ve maliyetleri) ama VW Bora ve Seat Cordoba saydığınız araçlar yerine benim baktığım araçlar olurlardı (özellikle Cordoba'yı gerçekten düşünürdüm piyasası olmayan bir araç parçaları VAG'ın arabalarıyla ortak saydığınız arabalara göre ucuz olmasa da bulunur; dijital klima, çelik jant, hız sabitleyici, makyajlısının opsiyonlusuna denk gelirseniz fonksiyonel ve yakıt tüketimi göstermek dışında neredeyse hiçbir özelliği bulunmayan ilkel bir yol bilgisayarı sunuyor o fiyatlara hoş bir arabadır birçok şeyi birebir aynısı olan Ibiza 6l ve Polo 9n'e benzer).

Birçok araba kullandım buna bahsettiğiniz arabalarda dahil ama Albea'ya hiç sahip olmadım birkaç defa 1.3 Multijet motoruyla kullanmışlığım vardı hatırladığım kadarıyla anlatmam gerekirse konfor ve donanım açısından hiçbir şey sunmuyor dört teker üzerinde gidiyorsunuz, çokta hızlı atik bir motor değildi, şehir içinde olduğu sürece bence memnun ederdi ve bu işlevini gayet layıkıyla yerine getiriyordu belki birde CarPlay/AndroidAuto destekli bir panel taktınız mı şehir içi günlük anlamda gayet memnun edecektir yakıt tüketimi en azından bahsettiğim motorla çok düşüktü çok kronik sorunu da yok bagajı da yeterli (özellikle yükleme alanı genişliğine hastayım o arabanın taksi olarak çok severdim havalimanından sonra binmeyi rahatça sığdırırlardı halen daha trafikte denk geldiğimde bakarım ilgimi çeker) LPG'li bir motorun daha da düşük olacağını düşünüyorum. Symbol için ise o yılın Symbol'ü=Clio 2 denilebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…