Renault'a Para Verilmez (!)

Gus

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Alberquerque
Daha fazla  
Anlayamıyorum. Bilmeden yorum yapmak... Dünyanın en zengin 10. otomobil üreticisi ol, araçların her yıl Euro NCAP testlerinden yüksek puanlar alsın, 2011'den itibaren köklü bir değişime gir, araçlarında diğer rakiplerinde bulunmayan fiyatta özelllikler sun, tasarımın oldukça yenilikçi olsun, dünyanın en iyi motorlarını üret, Nissan'ın yüzde 43'ünü al, Mercedes-Benz'e motor ver... Ama Reno çöp...

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesele saydıklarınız değil. Aracın içine binince nasıl hissettirdiği. Hiçbir arabası rakipleri kadar iyi değil. Tamam fiyatına göre uygun olabilir ancak alternatifler her zaman bulunur. Zaten kaza testleri asla gerçekle birebir olmaz. Aynı zamanda sattığı motorların mühendislikleri iyi olsa da kendi ürettikleri 1.5 dCi ile Mercedes'teki 1.5 dCi ile aynı değil.

Konuyu görünce meraktan daldım. Yanlış anlamayın da bilgilenmek için soruyorum. Sizce araba alınırken hangi markalara yönelmek daha doğru? Yani sizlerin önerdiği markalar neler, nedenleriyle birlikte yazarsanız çok memnun olurum. Yani alacağımdan değil de sadece bilgilenmek için.:)

Mesele saydıklarınız değil. Aracın içine binince nasıl hissettirdiği. Hiçbir arabası rakipleri kadar iyi değil. Tamam fiyatına göre uygun olabilir ancak alternatifler her zaman bulunur. Zaten kaza testleri asla gerçekle birebir olmaz. Aynı zamanda sattığı motorların mühendislikleri iyi olsa da kendi ürettikleri 1.5 dCi ile Mercedes'teki 1.5 dCi ile aynı değil.
Ne söylersem söyleyeyim düşüncelerinizi değiştiremeyeceğimden sadece birine cevap veriyorum. Kaza testlerine gerçeği yansıtmıyor diyerek uğruna yapılan bütün işleri bir cümlede bozdunuz. Öncelikle kaza testleri olmasaydı hava yastığı olmayan arabalara binmeye devam ediyor olurduk. İkinci olarak, dünyada kaza testi yapan birçok kurum var. Çok fazla durum gözetilerek yapılıyor. Hızların düşük olmasının sebebi de kaza anında frene basılıyor olması. 90 üstü hızlarda çarpışma gerçekleşirse hangi araç olursa olsun parçanızı bulamazlar...

Konuyu görünce meraktan daldım. Yanlış anlamayın da bilgilenmek için soruyorum. Sizce araba alınırken hangi markalara yönelmek daha doğru? Yani sizlerin önerdiği markalar neler, nedenleriyle birlikte yazarsanız çok memnun olurum. Yani alacağımdan değil de sadece bilgilenmek için.:)
Marka önermek yanlış olur, alacağınız araçtan neler beklediğinize göre değişir. Konuda Renault olmasının sebebi markanın haksız eleştirilere maruz kalması.

Kaza testleri gerçeği yansıtmıyordan kastımı yanlış anlamışsınız. Hiçbir kaza oradaki gibi gerçekleşmez. Kaza testleri güvenliği arttırmak için yapılır. 90 üstünde yapılan araçlar çok fazla dağılabilir ancak Volvo'nun koruduğu yaşam alanıyla Megane'ınkini bir tutamazsınız.

Haksız eleştiri de yok. Kullanıcılar belirtiyor her şeyi. Zaten fiyatı uygunsa elbette ki bir yerlerden kısılacak. Renault'ta da malzemeden kısılmış. Biz kullandık, memnun kalmadık genel anlamda.

Kaza testleri gerçeği yansıtmıyordan kastımı yanlış anlamışsınız. Hiçbir kaza oradaki gibi gerçekleşmez. Kaza testleri güvenliği arttırmak için yapılır. 90 üstünde yapılan araçlar çok fazla dağılabilir ancak Volvo'nun koruduğu yaşam alanıyla Megane'ınkini bir tutamazsınız.

Haksız eleştiri de yok. Kullanıcılar belirtiyor her şeyi. Zaten fiyatı uygunsa elbette ki bir yerlerden kısılacak. Renault'ta da malzemeden kısılmış. Biz kullandık, memnun kalmadık genel anlamda.

Kimse Megane ile Volvo'yu karşılaştırmıyor. Karşılaşma olabilmesi için aynı sınıftan markalar/araçlar olması gerekiyor. Kaza testlerinin hepsi gerçek hayattan simüle edilir. Biraz araştırsanız böyle olduğunu göreceksiniz. Fiyatının uygunluğu kısıldığından değil, Fransız olmasından. Fransız araçları Alman araçlarına göre daha fazla özellik barındırır ve daha uygun fiyatlı olur. Örnek olarak, Renault Megane Sedan ile Opel Astra Sedanı ele alırsak ikisinin de baz modelinde aynı özellikler yok. Astra'nın baz modelinin bir üstünde Megane'nin baz modeline erişebiliyorsunuz.
Haksız eleştiri kesinlikle var. Çoğu insanın bindiği tek Renault Broadway olunca böyle yorumlar yapıyorlar. Sizi kastetmiyorum. "Rakiplerine göre hiçbir artısı yok" yerine "kullandık, beğenmedik" demeniz yeterliydi.

Rakiplerine göre artısı yok çünkü yakıt ve ekonomiklik dışında. Anlaşılan bu tarz şeyleri çok araştırıyorsunuz. İlgi alanınız olabilir, saygı duyarım. Ancak bu konuda her şeyi araştırsanız da her videoyu izleseniz de gerçek hayatta birçok şey farklı oluyor. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Yine başa dönüyorum. Saydıklarım çok önemli. Alman araçlarının tercih sebebi güvenlik, bkz. Euro NCAP. Motor, arabanın en önemli bileşeni yahu. Sürüş özellikleri araç tercih etmek için bir sebep. Tasarım, İtalyan araçlarının tercih sebebi. Aracın içinde hissettirdikleri bunlara bağlı sebepler zaten.

Rakiplerine göre artısı yok çünkü yakıt ve ekonomiklik dışında. Anlaşılan bu tarz şeyleri çok araştırıyorsunuz. İlgi alanınız olabilir saygı duyarım. Ancak bu konuda her şeyi araştırsanız da her videoyu izleseniz de gerçek hayatta birçok şey farklı oluyor. :)
Ben de fikriniz olduğunu düşünüyorum. Saygı duyuyorum. Ayriyeten gerçek hayatta nasıl olduğunu da biliyorum. [emoji4]

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı