Render alırken sistem tam performans çalışmıyor

bonjour

Megapat
Daha fazla  
Adobe Premiere Pro. vs. işlemlerde işlemci kullanımının en üst seviyeye ulaşması falan gerekiyor ki daha kısa sürede işlem bitsin diye, biliyorum ancak daha hiç öyle %45-%50 seviyesini geçmedi. Geriye kalan %50-55'lik alana neden erişemiyor olabilirim? Bellek kullanımı, GPU kullanımı. vs. normal seviyelerde kalıyor, onlarda da ahım şahım bir kullanım olmuyor. Eski işlemcide aynı işlemi yapınca anında kasa fanları falan çıldırıyordu. Bu sistem ile çok çok daha hızlı çıktı alamıyorum ama yine de kullanılabilecek boşta kaynak çok görünüyor.
Ekran görüntüsü:

İşlemci: AMD Ryzen 9 3900X (OC ile 4.1GHz)
Anakart: ASUS ROG STRIX X570-E.
SSD: Samsung Evo 960 NVMe.
Bellek: Corsair 3200MHz 32 GB (2x16 GB)
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX GTX 1070.

Not: Görselde 2.5K 60Hz video işliyorum.

Son düzenleme:
Hocam ayarlar kısmında programın ne kadar RAM kullanabileceğini ayarlayabiliyorsunuz.Bilmeden veya unutarak orayı değiştirmiş olabilir misiniz ? Eğer programın kullanacağı RAM miktarına bir maksimum sınır koymuşsanız doğal olarak o sınırın üstüne çıkılmaz.

Güç seçeneklerinden nihai performansa alın cihazı. Eğer öyle bir seçenek yoksa endişelenmeyin CMD'yi yönetici olarak başlattıktan sonra powercfg /duplıcatescheme E9A42B02-D5DF-448D-AA00-03F14749EB61 kodunu girin daha sonra değiştirebilirsiniz güç seçeneklerinden.

Hocam deneysel X970 çipset kullandığınız için olabilir mi
(Kendimi tutamadım )
570 yerine 970 yazmışım. Bu kadar basit şeylere bende gülebilsem keşke.

Kullanılabilir 24GB olarak görünüyor, 7-8GB üstüne çıkmıyor.

Dediğiniz komutu çalıştırdım, sonuç değişmedi.

Son düzenleme:
Hocam
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
adresinde 13.23'ten itibaren bakınız lütfen.RAM'lerin yerinin değişmesi lazım(Yani cümle ve karşılığı olan RAM miktarı doğrusal değil çapraz olarak eşleşmeli).Saçma geliyor biliyorum ancak videoda da bu şekilde söylüyor.Denedikten sonra işe yarayıp yaramadığı ile alakalı bilgilendirir misiniz ?

Son düzenleme:
Harware encoding devrede oldugu için.
Gordugunuz gibi ekran karti da %50 seviyesinde kullaniliyor bu durumda islemciyi de sonuna kadar kullanmiyor. Islemciyi %100 gormek istiyorsaniz software encoding moduna alin ama render hizinizin 4 kata kadar yavaslama ihtimali var.

Merhaba bu konudan bende muzdaribim önizleme de takılmalar yaşıyorum. Timeline da iş akışı sırasında görev yöneticisinden performansa baktığımda ram genel olarak yüzde 60 civarında, işlemci yüzde 30 - 40 civarında, Ekran kartı yüzde 10 civarında çalışmakta
Preferences ta 24 gb ram Premiere için ayrılmış durumda
Pc den tam performans alamadığımı düşünüyorum. Siz bir çözüm bulabildiniz mi
Teşekkürler.

Donanımım
Ryzen 9 3900X
Asus Prime x570 pro
Gskıll 16X2 32 GB3600 mhz
Samsung evo 970 m2 ssd
Asus 1060 6gb ekran kartı

Tam olarak hangi tür video-codec uzerinde calisiyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…