Render amacli 20 bin TL'ye kadar işlemci önerisi

Deadly_Lnyx

Hectopat
Bilgisayarı daha çok video edit-render için kullanıyorum. Bütçem 20 bine kadar. Sadece işlemci anakart ve RAM önerisi istiyorum. Bu fiyata en iyi modelleri sıralar mısınız? DDR5 olmak şartıyla.

Sadece ama sadece video rendering için kullanılacaksa Intel anakart + işlemci kombinasyonları bakın daha ucuza gelir. LGA 1700 için 12700K öneririm. Birkaç gündür 9 bin liranın altında takılıyor. Z690 ucuzladı DDR5 olarak MSI Z690 Pro F/P kartı. Ben olsaydım Intel alacakken hazır EVGA anakart bakardım 7 segmentli Debug ekranı çok yararlı bir şey, insan ihtiyacı kalınca anlıyor kıymetini ama sonradan ek olarak PCI-e Debug kartı da takılabilir. AMD olsun ileriye dönük ve daha tasarruflu çalışır düşüncesi varsa o zaman 5950X + B550 anakart öneririm. AM5 için 7700X (veya 7700 eğer fan parası vermek istemezseniz ve Wraith spire kullanabilirseniz) öneririm. 9700X 11-12K ya düşünceye kadar yüzüne bakılmaz, hiç bulaşmayın. USB4 veya 20Gbps USB C olan bir anakart bulmaya çalışın depolama hızında darboğaza girmeyin.

Sadece rendering için evet intel ama ben oyun da oynadığım için dün akşam tercihimi am5 ryzen 7 7700 ile yaptım. İleriye dönük olduğu için. Ha intelin 13 14.nesillerde toslamasaydı tercihimi şüphesiz onlardan yana kullanırdım. Geç oldu ama yorumunuz için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…