Render esnasında ekran kartı stabil çalışmıyor

mcs11

Decapat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar, başlıktan da anlaşılacağı üzere çok garip bir durum yaşamaktayım.

Çalışmalarımı Premiere Pro'da yapıyorum ve rendera gelince ekran kartım rendera dahil olmuyordu, format attım, denetim masasından önerilen bütün ayarları yaptım ve bu sefer de ekran kartı render sırasında bazen dahil oluyor bazen dahil olmuyor.

Örneğin son çalışmamda dört arka plan kullandım, bunların boyutları 1920x1080, 6157x3107, 10772x7616 ve 13440x7559 şeklindeydi.

Ekran kartım render sırasında 1920x1080, 6157x3107 arka planları ekrana geldiğinde rendera dahil oldu ve sorunsuz şekilde renderladı. 13440x7559'daysa farklı bir durum yaşandı. Görselin belirli bir bölümüne zoom yapmış, sonradan bütün görseli göstermiştim. Zoom sırasında ekran kartı devredeyken, zoom bitince tüm görsel kullanılınca, yani 13440x7559'luk görselin bütünü ekrana gelince ekran kartı rendera dahil olmayı bıraktı, yani sadece görselin belirli bölümüne zoom yaptığım sırada dahil oldu rendera. 10772x7616'daysa rendera hiç dahil olmadı.

Bu görsellerde kullandığım efektler tamamen aynı. Hiçbir fark yok. Çiziliş şekilleri vs tamamen aynı, tek farkları boyutları, sanıyorum belirli bir boyutun üstünde rendera dahil olmuyor ekran kartı.

Ekran kartı bilgisayara uyumsuz olsa 1920x1080 ve 6157x3107'de rendera dahil olmaz diye düşünüyorum veya bir ayarı yanlış yapmış olsam program üstünden, hiç dahil olmazdı fakat her şey aynı olmasına karşın arka plan değişince ekran kartı rendera dahil olmayı bıraktı. Sanırım bunun bir ayarı var ama ben bulamadım, daha önce böyle bir sorun yaşayan birisini de görmedim araştırınca.

Normal şartlarda ekran kartının katkısıyla 20 dakikada bitecek render, 4 saat kadar sürdü ve işlemci, ekran kartının dahil olmadığı sürede %100 ile çalıştı. Sistemimin zarar gördüğünü hissediyorum ve ekran kartının rendera girmesi benim için zaruri bir duruma dönüştü. Bunun sebebi ne olabilir, nasıl düzeltilir? Bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı