Render Farm Nasıl Yapılır?

crayzchemist

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Malatya
Daha fazla  
Meslek
İnsan
Merhaba.
İş yerinde kullandığım aşağıda özellikleri belirtilen 5 adet bilgisayarım Cat7 kablo ve Gbit Zyxel Switch ile birbirine bağlı. Sistemde birde Qnap 1079 Pro var. Bu bilgisayarları bir araya getirip bir Render Farm nasıl yaparım? Hangi Programlar Gerekir? Yabancıda olsa kaynak söylermisiniz? Ben yanlış aratıyorum heralde hiçbirşey bulamadım :)

Bilgisayar özellikleri (5 adet mevcut)
  • Intel i7 3770
  • GTX 650
  • 16 GB Ram (8x2 1666 Mhz)
  • 128 Gb SSD

Bu işlem için 5 Bilgisayar pek yeterli değil. Tabi Render Farm kurup para kazanacağım diyorsan. Yok ben kendi işlerim için kullanacağım diyorsan. Bu sayı yeterde artar bile. İşlemci olarak xenon kullanabilirdin ama I7 de render işlerinde yeterli performans verir. 3D studio Max işini fazlasıyla görür bu iş için. Ayrıca V-Ray render motoru kullanırsan süper olur. Senin yapmak istediğin 5 bilgisayarı senkron şekilde render aldırmak. Buna Net Render diyoruz. Net render için tüm makinaların 3DS Max, V-ray ve texture klasörleri aynı klasörlerde kurulu olmalı aksi takdirde hata alırsın. Birde 5 makinadan bir tanesini host olarak kurman gerekiyor ve diğer 4 makina ona bağlancak ağ üzerinde birbirlerini görmeli ve tüm izinlerin açık olması gerek. Net render için ayrıntılı anlatımı sana daha sonra yaparım. Bu arada bende Render işleriyle uğraşıyorum profesyonel olarak. :)

Render Farm adı üstünde Render Çiftliği... :D Yani siz 3d modelleme görselleştirme işiyle uğraşıyorsunuz ancak sisteminiz oluştuduğunuz sahneyi "RENDER" işlemine sokamyıcak kadar zayıf kalıyor. Bu noktada Render Farmlar devreye giriyor. Ücret karşılığı sahnelerinizi render işlemine sokuyorlar.

Ee nasıl yapıldığınıda anlatsaydın yaaa :) 
Bu işlem için 5 Bilgisayar pek yeterli değil. Tabi Render Farm kurup para kazanacağım diyorsan. Yok ben kendi işlerim için kullanacağım diyorsan. Bu sayı yeterde artar bile. İşlemci olarak xenon kullanabilirdin ama I7 de render işlerinde yeterli performans verir. 3D studio Max işini fazlasıyla görür bu iş için. Ayrıca V-Ray render motoru kullanırsan süper olur. Senin yapmak istediğin 5 bilgisayarı senkron şekilde render aldırmak. Buna Net Render diyoruz. Net render için tüm makinaların 3DS Max, V-ray ve texture klasörleri aynı klasörlerde kurulu olmalı aksi takdirde hata alırsın. Birde 5 makinadan bir tanesini host olarak kurman gerekiyor ve diğer 4 makina ona bağlancak ağ üzerinde birbirlerini görmeli ve tüm izinlerin açık olması gerek. Net render için ayrıntılı anlatımı sana daha sonra yaparım. Bu arada bende Render işleriyle uğraşıyorum profesyonel olarak. :)

Çok teşekkürler. Aklımda bir şeylerler canlandı, zaten bende kendi işlerimde kullanacağım öyle profosyonel değil. Mevcut kullandığım bilgisayarları AE için böyle bir yapıya büründürüp günlük işlerimde zaman kazanmak istedim. Profosyonel bir çiftlik istemiyorum ;) 
Aslında bana AFTER EFFECT ile yukarıdaki sistemimde NAS ıda kullanarak Multiple Net Render Nasıl yapılır bilgi verirseniz o bile işime fazla fazla yarar...

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar.Bazı sorularim olucaq.İlgili arkadaşlara önceden çok teşekkür ederim.
Ben Baküde yaşıyorum.(Azerbaycan).Çok kiçik bir render ferması oluşturmak istiyorum.Yani aylık kazancımdan bir miktar kenara koyub her defasında 1 videokart almayı planliyorum.Ala bileceyim maxsimum videocard Nvidia GTX 770x2GB 256bit-dir.Ama hər ay ala bilirsem 1 yilda 12 videocart olur.Bu şekilde bir render fermasi kurub az miqdarda para kazanmam mümkünmü??Lwtfen detaylı bilgi yazın.

Arkadaşlar merhaba. Edius kullanıcısıyım ve imzamda görünen sisteme sahibim. Renderfarm için tek bilgisayar çalışabilir miyim? Konuya yeni yeni vakıf oluyorum da.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı