Render için 15000 TL'ye sistem tavsiyesi

Bütçe
15000 TL

ahmetsimsek96

Hectopat
Herkese merhabalar bilgisayarda render ve video düzenleme yapacağım.

Blender, Solidworks, Fusion 360 ve Video programları kullanarak (CPU odaklı mı GPU odaklı mı bilmiyorum açıkçası.) animasyon oluşturup bu animasyonları render alarak video haline getirip o videoları düzenlemek amaçlı bir bilgisayar toplamak istiyorum. Örnek olarak bir video;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yani ana amacım bu tarz videolar oluşturmak.15000 TL ekran kartı hariç bütçem eğer bu programlarda ekran kartı çok önemli değilse ucuz olması benim açımdan daha iyi olacaktır. Soğutucu gerekir mi gerekmez mi bilmiyorum RAM olarak 32 GB olması gerekli diğer bileşenleri pek bilmediğim için buraya konu açayım dedim.
Şimdiden herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar dostum.
Sırf sana cevap verebilmek için hesap açtım, normalde buraya pek bir şey yazmadığımdan kayıt olma gereği duymuyordum.
Ben de Blender, Embergen, Rhino, Revit gibi programları kullanıp Mimari modellemeler ve bazı animasyonlar yapmakla uğraşıyorum ve bu gün ben de kendime yeni bir render sistemi siparişi verdim.
1-Senin de bildiğin gibi Ramlerin 32 gb olması gerekiyor. Ama Ramleri de seçerken dikkat etmen gereken bir unsur var. Ramlerde mghz değerlerinin yanında CL değeri yazar 3200 mghz CL18 ,3600 mghz CL16 şeklinde. Bu CL değeri ramdeki gecikme değeri olarak tanımlanabilir. Buradaki CL değeri oyunlarda çok büyük bi fark yaratmasa da Render alan bizim gibi insanlar için önemli, o yüzden seçerken bu CL değerinin mümkün olduğunca az olmasına dikkat et. (Mümkünse 16 veya 17 olsun 14 olanlar çok pahalı olabiliyor.)

2-Bilgisayarda yapacağın neredeyse bütün 3D işlemler için Ekran kartı çok önemli, özellikle Nvida ekran kartı kullanmaya özen göstermelisin. Cuda çekirdekleri bu 3D programlarda çok işe yarıyor.

3-İşlemcinin güçlü olması elbette önemli, mümkünse Ryzen 7 veya i7 İntel bir işlemci kullanmanda fayda var fakat R5 5600x işlemci de gayet güçlü ve yeterli olacaktır. R7 5800x elbette daha iyi bir işlemci fakat özellikle eğer 4k video Render almakla uğraşmıyorsan aradaki fiyat farkına değen bir fark yaratmıyor.

4- Ekran kartı olarak tavsiyem 3060ti-3070-3070ti ekran kartlarından birini alman, 3060 yeterli olmayacaktır.

5- Ana kart olarak ta 4 Ram slotunun bulunmasına, Pcl 4.0 desteğinin bulunmasına ve mghz değerinin yüksek olmasına dikkat et.

15 bin bütçeyle şuna bakabilirsiniz stok bitmeden, içinde 3070ti var.

2. olarak şuna da bakabilirsiniz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…