Render için 17.500 TL'ye DDR4 vs DDR5 laptop

Bütçe
17500
Selam arkadaşlar,

Lenovo IG 3 12500H + 85W RTX3050 + DDR4 8 GB RAM modelini 17500 TL'ye tam sipariş verirken Nitro 5 6600H + 95W 3050 Ti + DDR5 8 GB RAM modelin de 17.600 TL'ye yani az çok aynı fiyata daha yeni stoklara eklendiğini fark ettim ve kararsız kaldım.

Pek oyun oynamıyorum ve ara sıra küçük Render'lar alıyorum. Her halükarda 2 model de bana fazlasıyla yeterli lakin almışken DDR5'li olanı mı alsam diye düşünüyorum.

Kafamı kurcalayanlar:
- İkisinin de satıcısı Amazon TR olduğu için kafam rahat lakin Lenovo sorunsuzluk ve servis açısından bir tık daha iyi.
- Oyunla işim olmasa da çok fazla program ve sekme açık tuttuğum çok aşırı fark etmeyecek de olsa Acer'daki DDR5 aklımı çeliyor.
- Lenovo SSD hızı yanlış hatırlamıyorsam 3000/2500 mb/s civarıydı. Acer'da nasıl geliyor bilmiyorum ama az çok aynıdır diye düşünüyorum.

Genel olarak sorunsuzluk açısından Lenovo mantıklı geliyor ama Acer aklımı çekiliyor bir tık daha performanslı olacağı için. Sizlerin de yorumunu almak istedim. Ayrıca bu bütçelerde alınacak şu an en iyi cihazlar bu ikisi diye düşünüyorum.

İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yerinde olsam laptopta AMD'ye bulaşmazdım. Arkadaşta 6900HX işlemcili laptop var performans yerlerde. Kime göre neye göre yerlerde dersen Intel'deki karşılığına göre. En büyük ve tek artısı pil ömrü olarak Intel'e büyük fark atıyor. Gaming laptopta ne kadar önemliyse artık. Dahili grafik biriminden dolayı da cihaz eco modda pilde takılırken ekranda göz kırpması gibi şeyler olup duruyor. Tarayıcıdan donanım hızlandırmayı kapatınca geçiyor ama bu sefer de tarayıcı kasıyor. Klasik AMD saçmalıkları.

Yerinde olsam laptopta AMD'ye bulaşmazdım. Arkadaşta 6900HX işlemcili laptop var performans yerlerde. Kime göre neye göre yerlerde dersen Intel'deki karşılığına göre. En büyük ve tek artısı pil ömrü olarak Intel'e büyük fark atıyor. Gaming laptopta ne kadar önemliyse artık. Dahili grafik biriminden dolayı da cihaz eco modda pilde takılırken ekranda göz kırpması gibi şeyler olup duruyor. Tarayıcıdan donanım hızlandırmayı kapatınca geçiyor ama bu sefer de tarayıcı kasıyor. Klasik AMD saçmalıkları.
Hocam bahsettiğiniz sorun biraz da şans işi. Şuanda 4600h kullanıyorum, açıkçası Intel'e geçme niyetim var ama 3050ti ve DDR5 cezbediyor her ne kadar çok aşırı bir fark yaratmayacak olsa da.

Selam arkadaşlar,

Gece Lenovo'yu sipariş ettim, bugün geldi. Bir önceki versiyon Ideapad Gaming cihazımdan sonra ilk bakışta klavye ve kasa hissiyatı biraz daha iyileştirilmiş. Detaylı inceleme konusunda ssd hızlarını vs paylaşacağım.

Dosya Ekleri

• rtx.jpg
    rtx.jpg
    294,3 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı