Render için: AMD mi, Intel mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yagsamlar

Hectopat
Herkese iyi sosyaller.

Benim sorum şu.

AMD FX8320 ile Intel Core i5 4570 arasında 20 dakikalık bir video Render'ında tahminen kaç dakika fark olur ?

Yani aralarında Render için dağlar kadar fark var mıdır ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok fazla fark olacağını sanmıyorum. Ama Render için Intel daha mantıklı.

Render işiyle uğraşacaksan Intel almalısın çünkü Render programları Intel işlemcilerle tam uyumlu. AMD işlemcilerde ise bazı programlar tam performans sağlayamayabiliyor.

Örneğin Intel işlemcilerle ilgili olarak Sony Vegas Pro 12 programıyla 1080p bir video Render işleminde şöyle bir sonuçlar almış. Aynı işlemi AMD için bulamadım maalesef.

Render için Intel daha mantıklı olacaktır. Bütçeniz yeter ise i7, yetmezse üçüncü nesil bir i5 alabilirsiniz.

Render için Intel işlemciler bir adım öndedir. Ama sonuçta AMD de, Intel de Render yapabiliyor.

Bence işlemciden önemlisi CUDA destekli bi NVIDIA grafik kartı alabilirsin . Böylece AMD veya Intel farkı aramazsın, hem de işin hızlı yürür.

Yahu şu Render Hardware konusunda gerçekten bir tane bilgisi olan kişi yok mu ? Yukarıdaki arkadaşların da çoğunu kınıyorum. Hiçbir bilgisi olmadan kendi keyiflerince, biraz ağır olacak ama, sallıyorlar bol keseden. Yöneticiler, moderatörler sesimi duyun. Lütfen şu konuya bir el atın. İnsanları bilmeden bilinçsizce yönlendiriyorlar. Aslında asıl sorun, dediğim gibi konu hakkında kesin bilgisi olmadığı halde kulaktan dolma ama biliyormuş gibi edalara yorum yapanlar. Bunun bir şekilde önüne geçilmeli. Alt sorun ise düşük ve orta bütçeli bir Render sistemi tavsiyesi, nedenleriyle birlikte. Konu biraz dağıldı ama başlıkla alakalı olduğunu düşünüyorum.

Çevremde Render sistem için i5 veya FX 8320 gibi polemiklere giren görmedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…