Render için AMD Ryzen 5 1400 tabanlı sistem tavsiyesi

keremkol

Hectopat
Öncelikle iyi akşamlar arkadaşlar. Ben mimarlık öğrencisiyim çoğunlukla - archicad -artlantis -autocad kullanıyorum. Yaklaşık 11 ay önce bir sistem topladım. Sizden ricam şudur elimdeki sistemi çok fazla değişiklik yapmadan bu programlarda nasıl yüksek performans alabilirim.

Sistemim şu:
İşlemci: AMD Ryzen 5 1400 Soket AM4 3.2GHz - 3.4GHz 8MB 65W 14nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
Anakart: PRIME B350M-K | Anakart | ASUS Türkiye
Ram: GSKILL 8GB Flare X DDR4 2400Mhz CL16 1.2V AMD Ryzen Uyumlu Tek Modül Ram - Vatan Bilgisayar
Ekran Kartı: ROG-STRIX-RX560-O4G-GAMING | Ekran Kartı | ASUS Türkiye
SSD: Samsung 750 EVO 250 GB SATA 3 SSD - Vatan Bilgisayar
Kasa ve Power: XIGMATEK ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar

Peki ekran kartı tarafında yüksek seviye bir şey almama gerek var mı? Benim bildiğim render işlemcide çoklu çekirdek istiyor. Ekran kartına bu sırada çok yük düşer mi? Birde m2 ssd ye para bayılmaya gerek var mıdır?

Yani sadece işlemci ve daha yüksek mhz'li bir ram almam daha mantıklı. O zaman kartla oynama yapmama gerek yok malum kart fiyatları aldı başını gidiyor.

Peki bu anakartı değiştirmeden 2700x'i kullanabilir miyim? RAM'da 3000 MHz ile 2400 MHz arasındaki fark performans bakımından ne kadar katkı sağlar?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı