Render İçin PC Toplama Tavsiyesi

mimcay

Kilopat
Mimarlık öğrencisiyim Daha çok Render özelliği yüksek olan bir PC toplamak istiyorum.
Açıkçası PC toplamaya gibi bir niyetim yokken donanım özellikleri açısından baya bir bilgisizdim. Şimdi az çok videoları vs. izleyerek bir fikir sahibi olmaya başladım fakat karar verebilecek seviyede bilgiye de sahip olduğumu düşünmüyorum.
İşlemci olarak 2700x almayı düşünüyorum..
  • 1080 Ti
  • RTX 2070
  • RTX 2080
Ekran kartı olarak bu 3 ekran kartlarından hangisini önerirsiniz? Sebepleriyle yardımcı olursanız sevinirim. Gigabyte veya MSI olmasının performans açısından bir farkı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeni söylersen render için daha iyi bir bilgisayar toplanabilir. Markalar arasında en yüksek FPS veren genellikle Asus olur ama abartılacak fark değil maksimum 5 FPS fark olur. 3-5 FPS için 200₺-300₺ verilmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fazla oyun oynamayacaksan Treadripper işlemcilere yönelebilirsin.
Oynadığım oyun Knight Online olduğu için onun pek bir önemi yok. Treadripper işlemcilere baktığım zaman 6000 7000 lira civarı fiyatlar gördüm. Ryzen 2700x 2250 lira civarı bulunabiliyor. Bu fiyat aralığındaki Treadripper işlemcilerin performansı daha düşük olur diye bir tahminde bulundum. Birde şu var olur da 1 2 yıl sonra satma gibi bir düşüncem olursa genel kullanıcı kitlesinin tercihlerinden çok uzak kalmak istemedim açıkçası. Tabi performans olarak çok fark olur derseniz kesinlikle Treadripper kullanırım. Yorumunuz için teşekkürler.
Bütçeni söylersen render için daha iyi bir bilgisayar toplanabilir.
Markalar arasında en yüksek FPS veren genellikle Asus olur ama abartılacak fark değil maksimum 5 FPS fark olur.
3-5 FPS için 200₺-300₺ verilmez.
Bütcem 10 - 12 bin lira Monitor hariç.. Black Friday bekliyorum umarım bütçe ekran kartı anakart ve işlemci için yeterli olur. :)
İmkanınız varken RTX 2080 almak mantıklı olabilir. Yada onun yerine Mac daha iyi seçim olabilir.
İkisinin kıyaslandığı videoları izledim. Oyun performansı olarak ikisi de birbirine çok yakın değerler gösteriyordu. RTX 2080 8GB ama 1080 Tİ 11 GB olduğu için Render performansı olarak ram etki edebilir diye kararsız kaldım.

Son düzenleme:
Beklemene gerek yok. Black Friday gününde RTX serilerinde ne kadar indirim yapılacak bilmiyoruz.

Screenshot_20181117-092121_Chrome.jpg

Oynadığım oyun Knight Online olduğu için onun pek bir önemi yok. Treadripper işlemcilere baktığım zaman 6000 7000 lira civarı fiyatlar gördüm. Ryzen 2700x 2250 lira civarı bulunabiliyor. Bu fiyat aralığındaki Treadripper işlemcilerin performansı daha düşük olur diye bir tahminde bulundum. Birde şu var olur da 1 2 yıl sonra satma gibi bir düşüncem olursa genel kullanıcı kitlesinin tercihlerinden çok uzak kalmak istemedim açıkçası. Tabi performans olarak çok fark olur derseniz kesinlikle Treadripper kullanırım. Yorumunuz için teşekkürler.
Threadripper render açısından ciddi fark veriyor faka 32 çekirdekli olan modelleri.
Aslında çok profesyonel amaçlı değilse 2700x işini görür.
Ekran kartı olarak RTX 2070 alabilirsin fazlasına pek gerek yok.

Amazon.com.tr de bu sepeti hazırladım fiyatlar biraz daha uygun geldi. RTX 2070 ve GTX 1080 Tİ fiyat olarak aynı. GTX 1080 Tİ ekran kartını satan mağaza benim oturduğum yere çok yakın ve ikiside 4500 lira. Fiyat eşitliği varken yinede 2070 mi tercih etmeliyim? Bu parçalar için Black Friday beklemenin fiyat olarak bir faydası olmaz mı ?
sssss.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı