Render için R9 290X mi GTX 970 mi almalıyım?

Aynı segmentteki & fiyattaki kartları karşılaştırırsak, AMD oyunda daha iyi performans veriyor. Bkz. Gtx760-R9 270, Gtx770-R9 280, Gtx780-R9 290.
Sen ilk başta f/p olarak demedin. En güçlü GPU nVidia'da, f/p oranı AMD'nin daha iyi. Uzatmaya gerek yok. Ancak aradaki birkaç FPS için nVidia'nın yazılım desteğinden vazgeçmem orası ayrı konu.

Sen ilk başta f/p olarak demedin. En güçlü GPU nVidia'da, f/p oranı AMD'nin daha iyi. Uzatmaya gerek yok. Ancak aradaki birkaç FPS için nVidia'nın yazılım desteğinden vazgeçmem orası ayrı konu.
Burada seçimler çok önemli r9 270 ile aynı fiyata 750 ti satılması ve bu kartın ancak 260x ile baş başa gitmesi nvidia seçmemek için çok büyük bir neden oluyor. Bu durum r9 280 > 760, R9 285 960 gibi karşılaştırmalarda var.

Kardeşim iyi akşamlar öncelikle ben gtx 970 kullanıcısıyım 970 tercih etmemeni tavsiye ediyorum, gerek coil whine olsun gerekse vram olayı olsun insanı üzüyor canını sıkıyor kesinlikle. 4Gb diye çıkan nvidia gtx 970 serisinin tamamı gerçekte 3.5Gb bunu öğrenince zaten yıkıldım. Belki etki etmeyecek ama insan o kadar para vermişken bu kadar fiyaskolarla karşılaşmak insanın moralini bozuyor açıkçası. Yerinde olsam amd 300x serisini beklerdim öyle karar verirdim. Hayırlı olsun şimdiden.

Render alırken kart bütün belleği kullanabilir. 3.5'Luk model düşerse senin için kötü olur... 6GB'lık GTX 780'lere yönelmelisin.

@Silinen üye Arkadaşım bu 970 vram olayını düzgün şekilde anlatayım. Nvidia diğer serilerde olduğu gibi içerinin'de bazı blokları kapattı. Bu kapatma sonucu kart 3.5 gb kaldı. Nvidia çalışanları bu kapanan vram hücrelerini nasıl kullanabilecekleri üzerinde düşündüler ve bunları blokların ara bağlantısını kullanarak bir şekilde aktif etmeyi başardılar. Yani sonuçta bu kart 4 gb. 3.5 gb olan bölüm açık bölümlerin olduğu yerde olduğu için hızlı çalışıyor ama kalan 0.5 gb yer blokların bağlantı yerlerinden dahil oldukları için yavaş kalıyorlar bu yüzdende son yarım gb olan bölüm ilk 3.5 gb bölümüne göre yavaş çalışıyor ama çalışıyor.

Not: Allah'a emanet şekilde çalışıyor...

@Ercüment Solmaz Bugün bu konu ile ilgili sayfalarca bilgi edindim demek istediğinizi anlıyorum fakat ben 2k ve 4k oynamak istediğimde sorunlar yaşayacağım açık ve net ortada değil mi?

@Ercüment Solmaz Bugün bu konu ile ilgili sayfalarca bilgi edindim demek istediğinizi anlıyorum fakat ben 2k ve 4k oynamak istediğimde sorunlar yaşayacağım açık ve net ortada değil mi?
Bu kart 2k çözünürlük için fazlasıyla yeterli testlerde'de öyleydi ve öyle olmaya'da devam edecek. 4k konusuna gelirsek bu çözünürlük r9 295x2 modelinin bile belini büker iken bu nasıl kalksın o çözünürlüğün altından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…