Arkadaşlar merhaba. Yakın zamanda bir sistem toplayacağım, sistemimin tüm bileşenlerine karar vermiş bulunmaktayım. Oyun odaklı olsa bu soruyu kesinlikle sormazdım ama oyunla işi olan birisi değilim, grafik tasarımcı olduğum için render performansı incelemesi araştırdım (Photoshop - After Effects) detaylı bir render performans karşılaştırması yapanı henüz görmedim. 3900X almak aklımda varken AMD'nin son serisi aklıma geldi, hemen hemen aynı fiyatta olan bu işlemciler arasından hangisi benim için daha iyi olacaktır görüş ve önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler
Çoklu çekirdek skorlarına bak. Hangisi daha yüksek skor alıp daha performanslı çalışıyorsa ona seçmeni öneririm.
Çekirdek sayısı daha fazla ve L2 ve L3 ön bellekleri daha büyük olduğundan muhtemelen Ryzen 9 3900X daha iyi bir seçim oalacaktır.
UserBenchmark(Tamamen bu siteye ait bilgilerdir doğruluğu kesin değildir.)
(Tamamen bu siteye ait bilgilerdir bana ait değildir)
Single-Core Score
1671
Multi-Core Score
10422
Bu verilere göre değerlendirecek olursa AMD Ryzen 9 3900X çok daha verimli olabilir ve sıvı soğut ve OC uygulanırsa çok daha verimli bir performans kullanmış olacaksınız.
Oyunlarla gerçekten hiç aram yok, belki 3 yılda bir canım bir oyun isterse yükleyip oynayıp kaldırıyorum onu da zaten 3900X ile de yapabilirim diye düşünüyorum.. Parayı kazandığım yere, işime yatırım yapmak daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum.