Normal şartlarda Ryzen 5 5600 ve RTX 3060'lı veya 3060 Ti bir sistem ile başlayacaktım lakin renderdaki performansı 4070'e nazaran epey düşük kalıyor (4070 seçme sebebim hem watt değeri düşük hem de performans olarak fena değil) ama ben daha Blender tarzı bir programa başlamadım. Başlangıç adına 3060'lı bir sistem başlangıç ve orta vadede işimi görür mü? Yoksa 4070'li bir sistem toplayıp böyle mi devam etmem daha mantıklı? Bütçem şu an 15-30 k arası yüksek ihtimal taksitli alacağım veya yurt dışından eğer bir akrabam gelirse ekran kartı veya işlemciyi ondan getirmesini isteyeceğim.
Alfa V1 Oyun Bilgisayarı – GeForce RTX 4070TI – PcKolik.com | Gaming PC ve Bilgisayar Bileşenleri
Enix Oyun Bilgisayarı – GeForce RTX 4070 – PcKolik.com | Gaming PC ve Bilgisayar Bileşenleri
Bu iki sistem arasında kaldım, gittikçe de pahalanıyor tek tek alsam sanırsam daha pahalıya geliyor?
4070 li sistem uygun gibi görünüyor 10 bin tl daha verip ti almak daha mantıklı mı? blender ve premiere pro gibi uygulamalarda çok fark eder mi?
.
Alfa V1 Oyun Bilgisayarı – GeForce RTX 4070TI – PcKolik.com | Gaming PC ve Bilgisayar Bileşenleri
Enix Oyun Bilgisayarı – GeForce RTX 4070 – PcKolik.com | Gaming PC ve Bilgisayar Bileşenleri
Bu iki sistem arasında kaldım, gittikçe de pahalanıyor tek tek alsam sanırsam daha pahalıya geliyor?
4070 li sistem uygun gibi görünüyor 10 bin tl daha verip ti almak daha mantıklı mı? blender ve premiere pro gibi uygulamalarda çok fark eder mi?
.
Son düzenleme: