Render için sistem toplama

Yeterlidir fakat aklınızda bir soru kalmasını istemiyorsanız 1350 TL'ye Sinerjide GTX1060 6GB Windforce alabilirsin. Ama bütçeni aşarsın. Bence 1050ti yeterli olacaktır.

Yeterlidir fakat aklınızda bir soru kalmasını istemiyorsanız 1350 TL'ye Sinerjide GTX1060 6GB Windforce alabilirsin. Ama bütçeni aşarsın. Bence 1050ti yeterli olacaktır.

Bu sisteme dediğiniz gibi GTX1060 6GB Windforce ile almayı düşünüyorum. Peki bu sistem geliştirilebilir mi? İleriye yönelik mi? Ekstra tavsiyeleriniz var mı? Şu kadar daha para koy, şunun yerine şunu al der gibi. Bir de bu sistemle bütün oyunları düşük-orta veya yüksek ayarlarda oynayabilir miyim?

Gayet ileriye yöneliktir. Bütçeniz arttıysa ekran kartına yatırın. Ama GTX1060 6GB bütün oyunları yüksek-ultra ayarlarda rahat oynatır. Ama 1060 yeterli olacaktır bütçeniz artarsa render yapacağın için Ryzen 7 1800X'e kadar çıkabilirsiniz ama gerek yok. Bütçeniz artarsa GTX1070 almaya çalışın.
Veya anakartı X370 yongasından bir anakart seçebilirsiniz. Overclock yapacaksanız işe yarar fakat ayrıca bir de onun için sıvı soğutma almalısınız. Bence hiç gerek yok.

Dediğiniz gibi tüm oyunları açarsa ve ryzen 7 1700 render konusunda her işimi görürse bu şekilde kalması çok daha iyi olur. Monitörü de direk almış olurum. Mesela 1000 liralık monitör parasını sisteme yatırsam şimdiki eski monitörümle bu sistemi kullanabilir miyim? Ryzen 7 1700 ve 1800 çok çok fazla fark eder mi? Çok teşekkür ederim.

Gayet gerekli. Monitörünüz çok küçük ve ayrıca 1080p bile değil. Size Ryzen 7 1700 gayet yeterli olur. 1000 TL yatırmayada gerek yok. 700-800 TL'ye 1080p 60hz IPS monitör yeterli olacaktır. Monitör olarak bunu öneririm.

Hocam yolladığınız monitör 5ms yazıyor sanırım. 1ms monitörler daha mı iyi olur? Veya odam için hem TV hem monitör şeklinde kullanılan cihazlardan alsam uygun mudur sizce? Kusura bakmayın çok soru soruyorum. Müsait olunca cevaplarsanız sevinirim.

Ne kusuru sıkıntı yok zaten forum sizin sorularınızı cevaplamak için var. 5ms ile 1ms arasında çok fark yok. 1ms daha iyidir fakat. IPS panellerde 1ms olanlar çok pahalı oluyor. Zaten 4 milisaniyeyi gözle farkedemezsiniz. Alsanız bir sıkıntı olmaz. IPS olduğu sürece tabi ki. IPS önermemin sebebi renklerin daha canlı olmasıdır. Anladım kadarıyla oyun geliştireceksiniz. Oyunlarda renk önemli bir etken olduğu için önerdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…