Render performansına bilgisayar parçalarının etkisi

İyi forumlar. Malum stoklar düzelince her şey normale dönünce bir sistem toplayacağım. Sistemin amacı oyun + video editlemek istiyorum yani render işleri ile uğraşmak istiyorum. Bunun için biraz araştırma yaptım ancak çok fazla karışık doğru ve yanlış bilgi var internette doğrusu kafam biraz karıştı. Bazı konularda render performansında CPU'nun çok önemli olduğu bazıları GPU'daki CUDA çekirdeklerinin önemli olduğunu bazıları SSD'nin hızının önemli olduğunu vurgulamış. Ben kaliteli hızlı ve temiz bir render almak için önem sırasını nasıl yapmalıyım? Örnek olarak en önemli olan CPU sonra SSD sonra GPU gibi açıklayıcı şekilde anlatırsanız çok sevinirim.

@PuMaT @BerkayZ87@Yehetto belki yardımcı olabilirsiniz unuttuğum varsa kusura bakmayın :D

Son düzenleme:
İyi forumlar. Malum stoklar düzelince her şey normale dönünce bir sistem toplayacağım. Sistemin amacı oyun + video editlemek istiyorum yani render işleri ile uğraşmak istiyorum. Bunun için biraz araştırma yaptım ancak çok fazla karışık doğru ve yanlış bilgi var internette doğrusu kafam biraz karıştı. Bazı konularda render performansında CPU'nun çok önemli olduğu bazıları GPU'daki CUDA çekirdeklerinin önemli olduğunu bazıları SSD'nin hızının önemli olduğunu vurgulamış. Ben kaliteli hızlı ve temiz bir render almak için önem sırasını nasıl yapmalıyım? Örnek olarak en önemli olan CPU sonra SSD sonra GPU gibi açıklayıcı şekilde anlatırsanız çok sevinirim.
Render yaparken Adobe Premiere Pro (sadece Adobe Premiere Pro için anlatıyorum) sana 2 seçenek sunacaktır bunlar "CUDA" ve "OpenCL". Eğer "CUDA"'yı seçersen ekran kartı ile render yaparsın eğer "OpenCL"'yi seçersen işlemci ile render yaparsın. Hangi bileşenin daha iyi ise onla render yaparsan o en iyisi olacaktır.

Render yaparken Adobe Premiere Pro (sadece Adobe Premiere Pro için anlatıyorum) sana 2 seçenek sunacaktır bunlar "CUDA" ve "OpenCL". Eğer "CUDA"'yı seçersen ekran kartı ile render yaparsın eğer "OpenCL"'yi seçersen işlemci ile render yaparsın. Hangi bileşenin daha iyi ise onla render yaparsan o en iyisi olacaktır.

Peki SSD'nin render performansına etkisi nedir bazıları yüksek hızlı M.2 SSD kullanmanın ciddi oranda düşürdüğünü ve önemli olduğunu yazmış.

Konuştuklarım sadece Premiere Pro içindir.

Timeline'da hızlı geçiş yapmak için SSD performansı önemlidir ancak böyle dedim diye gidip 980 Pto'ya vesaire para vermeyin lakin 970 EVO veya SN750 ile arasındaki hız farkı kağıt üstünde iki kat bile olsa gözle bile görülecek kadar değildir.

Konuştuklarım sadece Premiere Pro içindir.

Timeline'da hızlı geçiş yapmak için SSD performansı önemlidir ancak böyle dedim diye gidip 980 Pto'ya vesaire para vermeyin lakin 970 EVO veya SN750 ile arasındaki hız farkı kağıt üstünde iki kat bile olsa gözle bile görülecek kadar değildir.

Premier Pro video edit için kullanılan program değil mi daha farklıları da var ancak herkes bildiğim kadarıyla onu kullanıyor YouTube video editleri vb için, diğerine gelecek olursak aynen dediğinizi yapmayı düşünüyordum 980 Pro alacakdım 250GB onun yerine 870 EVO 500GB almaya karar verdim :D

Premier Pro video edit için kullanılan program değil mi daha farklıları da var ancak herkes bildiğim kadarıyla onu kullanıyor YouTube video editleri vb için, diğerine gelecek olursak aynen dediğinizi yapmayı düşünüyordum 980 Pro alacakdım 250GB onun yerine 870 EVO 500GB almaya karar verdim :D
SN750 alabilirsiniz fiyatına göre gayet güzeldir render için.

Premiere daha çok kurgu, efektler içinde After Effects. Soruna gelecek olursak RAM boyutu ve hızı gerçekten önemli. Bunun yanında işlemcinin çoklu çekirdek performansı ve ekran kartının CUDA performansı önemli. Fakat işlemci ekran kartına göre daha fazla rol oynuyor. İkisininde iyi olması tabii ki daha hızlı yapacaktır renderi.

OpenCL işlemci kullanmaz.CUDA ve OpenCL ikiside ekran kartı kullanır.CUDA,NVIDIA GPU'lara özeldir ve daha fazla performans verir.

NV H265 NVIDIA render destekli ekran kartı almak epeyce hızlı render sağlayacaktır.Bazı programlar ekran kartı ile render desteklemez yani iyi bir işlemcide lazım.

Ekran kartı ve işlemci aynı işleri yapabilirler.Ama ekran kartında yüzlerce çekirdek olduğu için.Bir işi parçalara bölerek işi çok hızlı bir şekilde yapabilirler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı