Render Sisteminde Olması Gerekenler

Bir render bilgisayarında en önemli parçasının işlemci olduğunu ve işlemci seçiminde de Ryzen markasına yönelmem gerektiğini biliyorum. Peki.

Render bilgisayarı toplarken;
  1. İşlemci seçiminde marka-model dışında hangi özelliklere dikkat etmeliyiz? (Frekans hızı, çekirdek sayısı, iş parçacığı sayısı, L2 - L3 önbellek boyutları, üretim teknolojisi vs.)
  2. Ekran kartı ile RAM'lerin kapasitesini ve MHz değerlerini ne kadar dikkate almalıyız?
  3. Kasa, PSU, SSD ve soğutucu bir önem arz etmekte midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir render bilgisayarında en önemli parçasının işlemci olduğunu ve işlemci seçiminde de Ryzen markasına yönelmem gerektiğini biliyorum. Peki.
İşlemci önemli fakat GPU render birkaç kat daha hızlı render aldığı için en önemli bileşen ekran kartı oluyor. Tabi işlemciyi de zayıf tutmamak gerekiyor.
RAM'lerin kapasitesini ve MHz değerlerini ne kadar dikkate almalıyız?
Sistem Ryzen olacaksa, en az 3000 MHz RAM kullanılmalı. Intel olacaksa 2666 da yeterli.
Kasa, PSU, SSD ve soğutucu bir önem arz etmekte midir?
SSD dışında 3 bileşen de doğrudan etkili. Kasanın hava akışı iyi olmalı, PSU stabil enerji sağlamalı ve soğutucu da stabil ısı atımı sağlamalı.

1. İşlemci kesinlikle önemli. AMD Ryzen bu konuda çok iyi.
  2. Ekran kartı MHz değerini bilmem ama RAM'in MHz değeri çok önemli, yani yüksek olmalı.
  3. İşlemci soğutucunu iyi seçersen işlemcin çok ısınmaz ve rahatça render yapabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güçlü bir işlemci, mümkün olduğunca fazla RAM ve okuma yazma hızı yüksek bir disk. Bunlar programlar tarafından sonuna kadar kullanılan ve neredeyse her zaman program tarafından açlık yaşanacak donanımlar.

Sadece GPU hızlandırıcı olayına bel bağlayıp, diğer donanımlardan kısmayın. 30 dakikalık kısa film projemizi I7 4790 ile ekran kartı olmadan yapmıştım zamanında. Hiç GPU eksikliği hissetmedim diyemem ama etkisi işlemciye oranla çok daha az. Biri destek ( GPU ) diğeri ise işlemin ana parçası.

Benim tavsiyem alabileceğiniz en güçlü işlemciyi sığdırın bütçenize. Ekran kartı olarak GTX 1050TI ‘ ın altına inmemeye çalışarak sisteminizi tamamlarsınız. Günümüzde CUDA teknolojisinin programlar tarafından ne derece desteklendiği de ayrı bir konu. Bazen etkin kullanabilirken, bazen %10 yükte çalıştığına şahit oluyorsunuz. Tam verim alayım derseniz program üreticisinin sitesinden, birebir destek verilen modelleri tercih edin derim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı