Render ve 3D Çizim için 8.500 TL PC Toplama

• Konuyu başlatan Ruki
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 5.082

Ruki

Centipat
Değerli arkadaşlar, render ve 3D çizimler için kullanılabilecek bilgisayar toplamak istiyorum. Nova Bilgisayar sitesinden resimdeki sistemi çıkarttım. Sizce işime yarar mı? Çizimler için ekran kartının Quadro olması gerektiğine dair yazılar okudum forumlardan. Ama Quadro alacak bütçem yok. Bütçem 8.500 TL.

Dosya Ekleri

• nova.jpg
    nova.jpg
    2,4 MB · Görüntüleme: 274
Çizim ve renderdan anlamadığım için sistem tavsiyesi yapamam ama bir şey söyleyebilirim o paraya o ekran kartı alınmaz. Aynı paraya GTX 1660 SUPER ekran kartı bulabilirsiniz. Çok daha fazla performans verir. Bir de HDD 7200 rpm bulsanız daha iyi olabilir.

GeForce, oyun oynayanların kartıdır. Quadro ise iş yapanların :) Quadro kartlarla 3D tasarımlar, modellemeler vs yapılır. İncelemesine bakabilirsiniz:

NVIDIA Quadro K5200 İncelemesi - Technopat

İş için alıyorsanız Quadro kartlı bir sistem alın. Profesyonel anlamda sizi üzmeyecektir Quadro kartlar. Zaten fiyatlarının böyle olmasının sebebi ev kullanıcısına değil iş dünyasına hitap etmesi.

Arkadaşlar, bilgisayar toplama çok zahmetliymiş ve teknik servis olayı da var. Bundan dolayı hazır sisteme sıcak bakmaya başladım. Sizce Vatandaki şu sistemi işimi görür mü?
HP 9CL75EA INTEL CORE İ7 9700F 3 GHZ 16 GB 512 GB SSD 6 GB NVIDIA RTX2060 WIN10 HP 9CL75EA INTEL CORE İ7 9700F 3 GHZ 16 GB 512 GB SSD 6 GB NVIDIA RTX2060 WIN10 - Vatan Bilgisayar
Ayrıca şu sisteme de bakabilir misiniz?
NOVA AMD Ryzen 7 3700X & AMD RX 5700 8GB Oyun Bilgisayarı
NOVA AMD Ryzen 7 3700X & AMD RX 5700 8GB Oyun Bilgisayarı

Bu sistem Nova'nın topladığı bilgisayarmış. Nova güvenilir bir şirket mi? Yorumlarınızı beklerim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı