Render ve Gaming için sistem önerisi

Bütçe
6000

xanbass

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar, kardeşim için sistem topluyorum. Bütçem 6000 TL. Genellikle video kurgu, montaj, render ve oyun için kullanılacak sistem. Uzun vadede upgrade gerektirmeyen bir sistem kurdum. Yorum ve önerilerinizi bekliyorum. ( Ekran kartı, SSD, Power Supply elimde mevcut diğer ürünleri sıfır olarak alacağım. )

Anakart: ASUS B550F.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X.
RAM: Corsair Vengeance 16 GB 3200 MHz.
Power Supply: FSP Hydro 600 Watt.
Ekran kartı: XFX RX 590 Fatboy.
SSD: Samsung 860 Evo.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence CPU'yu R3 3100'e, anakartıda B450M S2H olarak güncelleyin. Sistemi daha uyguna getirmiş olursunuz bu sayede...

Anakartı düşürüp 3700X almayı düşünebilirsin malum renderda 3700X 3600X'den çok daha iyi

3600X yerine 3600 alıp, iyi bir soğutucu alırsanız bence daha iyi olur.
Düşündüm fakat aradaki farka sadece soğutucu almaktansa biraz daha performans ve farklı soğutucu daha mantıklı geldi açıkçası. 3600x ler standarta göre bir tık daha iyi bir soğutucuyla geliyor. Anakartın da cpu boostunu kapatırsam daha serin ve performanslı bir kullanım alırım diye düşünüyorum.
Bence CPU'yu R3 3100'e, anakartıda B450M S2H olarak güncelleyin. Sistemi daha uyguna getirmiş olursunuz bu sayede...
Aslında uygundan ziyade uzun ömürlü olması benim için avantaj. Çünkü malum kurlardan ötürü bu hiçbir şey ucuzlayamacak aksine yükselecek. O yüzden bütçenin yettiği en üst ekipmanlar tercihim olur.
Anakartı düşürüp 3700X almayı düşünebilirsin malum renderda 3700X 3600X'den çok daha iyi
Önerdiğiniz bir anakart var mı ? İleriki zamanlarda anakartı sabit tutup işlemciyi upgrade etmeyi düşünüyordum. Kaldı ki önümüzdeki 2-3 sene 3600x rahatlıkla tüm işleri yapar gibi görünüyor. Ama alternatiflere açığım.
Ramlerde ufak bir değişiklik yapıp Gskill ripjaws 32 Gb 3200 mhz aldım. Umarım sorunsuz kullanırım.

Son düzenleme:
6000 tl bütçe yazmışsınız ama çoğu parca elinizde bulunuyor işlemci anakart ve ram için olan bütçeniz nedir

6000 tl bütçe yazmışsınız ama çoğu parca elinizde bulunuyor işlemci anakart ve ram için olan bütçeniz nedir
Konuyu kapayabilirim. Vatan pc deki indirimden b550 f wi-fi anakart aldım. Diğer parçaları da internetten aldım ; 32GB Gskill ripjaws 3200 mhz ram , 3600x işlemci ve msi mag forge 100r kasa olarak aldım. 5658 TL tuttu hepsi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…