Render ve modelleme için AMD mi yoksa NVIDIA mı?

Bymax9

Kilopat
Dostlar oyun oynamanın yanında 3DS modelleme YouTube için video editleme render işlemleri için AMD mi yoksa NVIDIA marka mı ekran kartı alınmalı, bu tarz programların kullanımında ekran kartının önemi nedir ayrıca render işlemini işlemci yapmıyor mu? (İşlemci: R5 3600)

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben bir mimar olarak soyluyorum sakin ekran kartini AMD almak gibi bir hataya dusme. Yanlis anlasilmasin AMD ekran kartlari kotu demiyorum fakat 3DS kullanmak istiyorsan buyuk ihtimal V-ray gibi programlarida kullanacaksin demektir ve burada soyle bir sorun cikiyor AMD kartlar icin, bu tur programlarin bazilari NVIDIA CUDA altyapisi ile calistigi icin AMD ekran kartlarini desteklemiyor ne yazik ki. Bunun disinda NVIDIA ekran karti bile alsan dikkat etmek gereken 2 sey var; ilki CUDA sayisi ne kadar yuksek ise render icin o kadar iyi performans sergiler. Ikincisi ise base ve Boost calisma hizi degerleridir, bu degerler ayni seri ekran kartinda(ornegin RTX2070) bile markadan markaya farkliliklar gosterebilir. Kisaca dikkat etmen gerekenler bunlar. Eger sadece oyun icin sistem kuracak olsaydin sana sistemi bastan asagiya AMD yap derdim, cunku oyun icin bosu bosuna ayni performansi veren NVIDIA markasina fazla paralar odememen olurdu.

Not: Ekran kartinin VRAM(onbellek) boyutu ne kadar yuksek olursa cizim yaparken bir o kadar isine yarar, takilmalarin onune gecmis olursun. Yani sonucta bir cizimi yaptiginda saga sola dondurmek bile o sirada ekran kartinin render aliyor olmasina sebeb olur.

Teşekkür ederim cevabınız için profesyonel olmamakla beraber epeydir kullanıyorum 3ds max ve V-ray, araştırdığım kadarı ile render işin içine girince nvidia tarafından yana tercih yapmak gerekiyor hatta nvidia cuda çekirdek desteği veren kartların listesini paylaşmış sitesinde..

Islemci bakimindan AMD destegi var o yuzden islemci icin NVIDIA'ya para harcama, hatta ornek olarak kendi sistemimi yazayim sana.(Bu ay aldim hepsini ve ben Türkiye'de olmadigim icin bana toplam 7500TL'ye falan denk geldi.)

Ekran Karti: ASUS GeForce RTX2070 8 GB GDDR6 Dual OC Evo V2
Islemci: AMD R7 2700X (islemci secimim 8 cekirdek sayisindan ve aralarinda en fiyat performans olan model oldugu icin, bana 1300TL'ye denk geldi.)
Anakart: ASUS TUF B450M PRO GAMING
RAM: Viper Steel Patriot 16 GB 3200MHz CL16 ( Bundan bir adet kaldigi icin 1 parca aldim daha sonra yanina 1 tane daha 16 GB ekleyecegim)
SSD: 480GB NVMe tip bir SSD ama markasi aklimda degil şu an.
HDD: 1TB Seagate Barracuda ( yer ihtiyacina gore yukseltme yapacagim şu anlik yetiyor.)

Not: Islemci aslinda benim isim icin orta-ust seviye bir islemci, tercih sebebim hem AMD 4. nesil islemciler cikacagi icin gidip R9 3900X'e para vermek istemedim acikcasi.

İlginiz için çok teşekkür ederim ekran kartı şuan ülkemizde çok pahalı onun yerine rtx 2060 araştırıyorum şuan geri kalan az çok aynı zaten

İlginiz için çok teşekkür ederim ekran kartı şu an ülkemizde çok pahalı onun yerine RTX 2060 araştırıyorum şu an geri kalan az çok aynı zaten

Yardimci olabildiysem ne guzel, ama yine de bir tavsiye vermek gerekirse RTX 2060S almayacaksan bosuna 2060'a fazla para verme, onun yerine GTX 1660 ya da 1660 Ti modelline yonelebilirsin, hem butceden tasarruf edersin hem de ayni sonucu hemen hemen alirsin. Eger yok ben oyunlari Ray Tracing ile oynamak istiyorum diyorsan senin bilecegin is

Merhaba. Sizinle iletişim kurabilir miyiz? Ben de mimarım, bir şeyler danışacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…