Render ve oyun için R9 7900X alınır mı?

Daha fazla  
RAM
kingston fury beast 16gb ddr5 2x8 4800 mhz
Anakart
MSI PRO B650M-A WIFI AM5 DDR5 6400MHZ
Arkadaşlar merhaba. Render işlemlerim için bilgisayar topluyorum. Ekran kartımı RTX 3060 vision 12 GB tercih ettim ve işlemcide karar veremiyorum. Aklımda olan Intel i5 13600K fakat paraya kıyıp Ryzen 9 7900X alınır mı? Ve sıvı soğutma olarak Lian Li galahat düşünüyorum yardımcı olabilir misiniz?(soğutma için 2K, 3K düşünüyorum) kullandığım programlar 3 DS Max - v-ray, AutoCAD, Lumion. Toplam bütçem ekran kartı hariç 18k, 20k civarı.

Son düzenleyen: Moderatör:
İki işlemci arasındaki fiyat farkı aşırı fazla ve uzun yıllar kullanacaksanız daha detaylı analiz gerekecektir tavsiyem kullandığınız programlar özelinde YouTube'da analiz videolarına bakmanız sonucunda çıkan skorlarla F/P oranına göre almanız olacaktır.

İşlemciye göre ekran kartın biraz düşük kalmış fakat dediğin gibi render işlemlerinde işlemci daha öne çıktığı için bence Ryzen 9 7950X alın en iyisi olacaktır ileride bir daha değiştirmek ile uğraşmaşsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…