Render ve Oyun Kasası Toplama

RenderGamer

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Çizgi Film ve Animasyon
Ben üniversite son sınıf animasyon ve çizgi film bölümü öğrencisiyim. İşim gereği hayatımın bir parçası render ama sağlam bir rekabetçi oyuncusuyum. CS:GO, PUBG, H1Z1 tarzı oyunlar önceliğim.
İş hayatında yoğun olarak Blender, Zbrush, 3Dmax, Cinema 4D, After Effect kullanıyorum.
Önümüzdeki günlerde kasa topluyorum, hatalı bileşen veya daha iyi olur dediğiniz şeyler varsa yazarsanız sevinirim.
Not: Parça parça topluyorum bileşenleri.

• Ekran Kartı: MSI Armor GTX 1060 6 GB OC aldım geçen ay
  • İşlemci: Ryzen 5 2600 ya da i5 8400 almayı düşünüyorum. Render ve oyun için topladığımı tekrardan belirtmek isterim.
  • Anakart: MSI B450 Gaming Plus AM4 DDR4 3466 MHz (A-XMP) düşünüyorum. Anakart için max bütçem 800-850 TL
  • RAM: Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz CL15
  • SSD: Kingston 240 GB A400 SSD 500/350 MB/s
  • Kasa: Corsair 100r / 270r / spec 01
  • PSU: Corsair VS550 W 80+ ( 550W 1060 ve Ryzen 5'li bir sisteme yetecek midir acaba bilenler yardımcı olabilir mi?

6 ay sonrasında bir tane daha 8 GB RAM eklemeyi düşünüyorum aynısından. Ekran kartı hariç diğer parçaları toplayacağım fakat doların biraz daha düşmesini beklemekteyim, düşer diye inanıyorum.

Saygılar sevgiler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belirtilen oyunlarda Intel'in avantajı olsa da, Ryzen 5 2600'ün 12 izlek olması daha avantajlı olacaktır belirttiğiniz yazılımlarda. Ha bu avantaj aşırı bir fark yaratmayacak zira GPU hızlandırma ile zaten çok hızlı render alacaksınız.

550W fazlasıyla yeterli bir değer.

Anakartını OC yapılabilen bir modelle değiştirmen daha iyi olur bence. Dediğimi yaparsan sistem OC üzerine olduğu için Ryzen 5 2600 öneriyorum ben. OC yapıldığı an eminim dediğin programlarda ve oyunlarda eskisine göre daha iyi performans alırsın. Biraz daha bütçe varsa Ryzen 5 2600X alabilirsin. Ayrıca Corsair VS serisinde kronik sorunlar var yani başka bir PSU tercih etmek daha mantıklı olabilir. SSD olarak Adata SU650 tercih edebilirsin Kingston SSD ne kadar kalitelidir bilmiyorum açıkçası. RAM MHz'leri gayet iyi asla düşürmeyi düşünme.

SSD olarak Corsair Force LE almalısın. Kingston markasının SSD'lerinde ilerleyen zamanlarda yazma hızlarında düşüklük olabilir. Diğer parçalarınız çok güzel alabilirsiniz.

Ben de elimde nakit olduğunda açmayı düşündüğüm sistem önerisi siz açmışsınız. Ben de konunun takipçisiyim. Ben de RTV mezunu olarak kurgu programlarını çok kullanıyorum. Arada da olsa Photoshop'ta da işim uzun sürüyor. Bunların da yanında ben de oyun oynamayı çok seviyorum. PUBG, CS:GO, Rainbow olsun, oynamayı istiyorum. Yayın ve bu tarz programlarda Ryzen öneriliyor. Onları okuyorum forumlarda. Ben öneri yapmayacağım ama alacağımız sistem Ryzen tabanlı bir sistem olacağa benziyor. Youtube'dan videolarına bakarsan sen de seçim yapabilirsin.

SSD olarak Corsair Force LE almalısın
tavsiye için teşekkürler

Kasa konusunda bilgisi olan varsa kablolama yeri olan hava sirkülasyonu iyi ilerde sıvı soğutmaya destek verebilen içi gözükebilen plastiği çok dandik olmayan gibi bi kasa varsa kullananlar yorum atabilirse sevinirim.
Ayrıca Corsair VS serisinde kronik sorunlar var yani başka bir PSU tercih etmek daha mantıklı olabilir.
tavsiye için teşekkürler

Sence 500W yetermi 600w daha mı iyi olur malum 600w lar daha pahalı
Birde render yapanların İşlemciyi OC yapmasını önermiyorlar diye bir duyum aldım ne derece doğru bilmiyorum, sizcede işlemciyi OC yapmak gereklimidir, Ryzen 5 2600 için
Biraz daha bütçe varsa Ryzen 5 2600X alabilirsin.
Yola i3 8100 almayı düşünerek başlamıştım 900 tl idi işlemci bütçem malum dolarda artınca biraz daha kastım 1500 tl ye çıkardım işlemci bütçemi bende 2600X isterdim ama çok zor malesef

Ben üniversite son sınıf animasyon ve çizgi film bölümü öğrencisiyim. İşim gereği hayatımın bir parçası render ama sağlam bir rekabetçi oyuncusuyum. CS:GO, PUBG, H1Z1 tarzı oyunlar önceliğim.
İş hayatında yoğun olarak Blender, Zbrush, 3Dmax, Cinema 4D, After Effect kullanıyorum.
Önümüzdeki günlerde kasa topluyorum, hatalı bileşen veya daha iyi olur dediğiniz şeyler varsa yazarsanız sevinirim.
Not: Parça parça topluyorum bileşenleri.

• Ekran Kartı: MSI Armor GTX 1060 6 GB OC aldım geçen ay
  • İşlemci: Ryzen 5 2600 ya da i5 8400 almayı düşünüyorum. Render ve oyun için topladığımı tekrardan belirtmek isterim.
  • Anakart: MSI B450 Gaming Plus AM4 DDR4 3466 MHz (A-XMP) düşünüyorum. Anakart için max bütçem 800-850 TL
  • RAM: Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz CL15
  • SSD: Kingston 240 GB A400 SSD 500/350 MB/s
  • Kasa: Corsair 100r / 270r / spec 01
  • PSU: Corsair VS550 W 80+ ( 550W 1060 ve Ryzen 5'li bir sisteme yetecek midir acaba bilenler yardımcı olabilir mi?

6 ay sonrasında bir tane daha 8 GB RAM eklemeyi düşünüyorum aynısından. Ekran kartı hariç diğer parçaları toplayacağım fakat doların biraz daha düşmesini beklemekteyim, düşer diye inanıyorum.

Saygılar sevgiler.
güzel sistem olmuş 2.el işlemci alma imkanınız yokmu render rahat olurdu

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı