Render ve Premiere için en uygun NVIDIA sistemi

BBurakBey

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarım
Arkadaşlar selamlar;

ASUS ROG 2080s içeren bir sisteme sahibim ama artık yavaştan yorulduğunu hissediyorum. Uzun zaman boyunca 5000 serisinin çıkışını bekledim, yeni seriyle beraber yenilerim dedim ama çoğu kişi “kesinlikle almayın.” dedikten sonra uzak durdum. 4070s gibi bir şey alayım derken onların da stokları tükendi ve sanırım daha da üretilmeyecek gibi (kaliteli hazır sistemler için konuşuyorum).

5070 veya 5080 içeren hazır sistem almayı düşünüyorum. Kullanan arkadaşlar yorum yapabilir mi? Memnun musunuz, yoksa pişman mı oldunuz?

Not: Premiere gibi render programları kullandığım için NVIDIA almayı düşünüyorum, yoksa tabii ki AMD'nin ekran kartları daha bir canavar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne kadar performans artışı bekliyorsunuz? Ne derece de işler yapıyorsunuz?

5000 serisini size kim almayın dedi. Bütçeniz nedir?

Ne kadar performans artışı bekliyorsunuz? Ne derece de işler yapıyorsunuz?

Merhaba;

Sistemi toplamadaki asıl motivasyonum yeni nesil oyunları daha rahat oynayabilmek. Cyberpunk 2077'yi ilk çıktığı dönem oynadım, o bozuk optimizasyona rağmen. Aradan yıllar geçmesine rağmen şu an girip oynayamıyorum inanılmaz FPS düşmesi yiyorum. Witcher 3 mesela yeni nesil halini oynayamıyorum.

2080 Super kötü bir kart değil ama sanırım artık epey bir yoruldu.

5000 serisini size kim almayın dedi. Bütçeniz nedir?

İnternette binlerce video var hocam. Hem global tarafta hem Türkiye tarafında birçok donanım tanıtımı yapan kişi 5000'in kötü olduğunu ve alınmaması gerektiğini anlatıyor. Tabii bu videoların yapılması üzerinden zaman geçti. Testlere baktığımda neredeyse 4000 serisi ile aynı performansı veriyor 5000 serisi.

Şu an 5000 almayı düşünüyorum ama yeni almış ve deneyim etmiş kişilerin yorumlarını merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…