Render ve tasarım için sistem önerisi

Bütçe
30.000₺ - 50.000₺

aykanhere

Decapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Art Director
Merhaba arkadaşlar,
Yakın zamanda cabinet vision gibi render ve tasarım odaklı bir programı kullanmaya başlayacağım ve bu iş için uygun bir sistem toplamak istiyorum. Programın sistem gereksinimlerini dikkate alarak bana bir sistem önerisi yapabilir misiniz? Profesyonel işler için kullanacağım için özellikle render ve tasarım süreçlerinde stabil ve yeterli performans önemli. Aşağıda istediğim bazı özellikleri belirttim:
  • Ekran kartı: NVIDIA RTX 3060, 4060 veya 4070 olabilir. (bütçeme göre en uygun olanı seçebilirim.)
  • İşlemci: Intel i7 veya AMD Ryzen 7 serisinden bir model tercih ediyorum. (güncel nesiller olursa daha iyi olur.)
  • RAM: 16 GB olması şart, render için daha fazlası da düşünülebilir.
  • Depolama: SSD önerirseniz sevinirim, 1 TB ideal olur.
  • Diğer: Orta-üst seviye bir anakart ve PSU ile sistemi tamamlayabilirim, önerileriniz olursa onları da beklerim.
Bütçem konusunda esneklik gösterebilirim, ancak fiyat/performans odaklı bir sistem olursa daha iyi olur. Render ve tasarım aşamalarında takılmadan çalışacak bir sistem hedefliyorum. Şimdiden önerileriniz için teşekkür ederim!

Şimdi ben ağırlıklı olarak After Effects kullanıyorum ama ara sıra modelleme de yapıyorum.
Sistem özelliklerim;

İşlemci: AMD Ryzen 7 5700X.
Ekran kartı: RX 9070XT Nitro+
RAM: 64 GB 3600 MHz.
6 TB de SSD var 1.5 TB yer kaldı.

Şimdi RAM bence kesinliklemin 32 olması lazım çünkü ben de 64 olmasına rağmen yetersiz RAM hatası alıyorum bazı işlerde. C'yi kuracğın SSD kesinlikle ama kesinlikle 2TB veya daha üstü al. Ben 1 TB almıştım uzun zamandır kullanıyorum ve C de silebilecek hiçbir şeyim yok sadece program ve pluginler var ve 60 GB yer kaldı ve iş yaptıkça sürekli önbellek birikiyor ve program kapanıyor tekrar format atmak da çok zahmetli geliyor bir ton program ayar tekrar tekrar kurmak zahmetli.
RAM'min 32 hatta tek 32 alıp ileride 64 de yapabilirsin kesinlike ama kesinlike anakart DDR5 olsun.
SSD'min 2TB C olacak.

İşlemci olarak 2 işlemci önereceğim bütçeye gör seçersin.

Min: Ryzen 5 9700X Max: Ryzen 7 7800x3D.

Ekran kartı da 5070 ya da Ti alabilirsin bütçeye göre 5070'in 34 bin lira gibi fiyata olan versiyonları var ben 40 bin e gidip RX 9070XT aldım 5070 Ti ile kapışıyor diye oyun olarak belki ama render ve iş konusun da bence Max 3060'a falan denktir belki 2000 serisi bir ekran kartı öyle söyleyim :/ ileride güncelleme gelir daha iyi olur vs. Belki bilemem biraz da darboğaz yaşıyorum belki ilgisi vardır. Ama render düşünüyorsan kesin ama kesin NVIDIA al kafan rahat olsun ben 4070 Super ile falan denktir diye aldım render konusunda değil maalesef.

Power olarak 750W Gold sertifikalı gen 5 desteği olan bir Power alabilirsin kasa olarak da Corsair 5000D Airflow kullanıyorum 4000 veya bu tarz kasa bakabilirsin büyük ve hava akışı iyi olan kablolama kısmı güzel olan kasa alman daha iyi olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı