12 gb ram yetmez
Öneri sebebi, 3 yıla varan marka deneyim, tüm kaynağı uzun uzadıya testleri (oyun sentetik dahil) aşağıdaki konuda paylaştım. Şimdi fiyatı daha uygun! Globalde her zaman 1600/1700$~€ 13700H modeli satıldı. Türkiye de bildiğim kadarıyla sadece vatan 100/120k satmaya çalıştı.
Geçen aylarda 90/80k arası fiyat değişti. Şimdi 70k! Hala bütçe üstü ama size en uygun ürün bu. Hem 4K+ şahane OLED inanılmaz profesyonel paneli(2023 Aero ile kalibre renk profil seçeneği bile var. DCI-P3, sRGB, adobergb. Bir nevi MSI true color gibi ama daha profesyonel ) tank gibi sağlam yekpare alüminyum+magnezyum kasası, sadece 1'9kg, Thunderbolt 4 ile pd 100W şarj imkanı (bendeki model pd 100W powerbank ile çalışıyordu)
Özellikle vaktiniz varsa paylaştığım tüm kaynaklara eksiksiz göz atmanızı tavsiye ederim! İlave sorunuz olursa yazabilirsiniz.
Aklıma gelen dezavantajları:
1: Alıp ömürlük kullanmanızı tavsiye ederim. X gün sonra istediğiniz fiyattan satışı zor! Herkes ürünün kalitesini anlamaz
2: Türkiye de Gigabyte servis desteği ve kalitesini bilmiyorum pek (MSI diye hatırlıyorum forumdan)
3: Gigabyte globalde SSD+RAM yükseltme için cimri firma. Modelde %70 şansa tek 16 DDR5 geliyor. (en azından Rus'ya da böyleydi). RAM+SSD yükseltme sırasında kesinlikle servis marka iletişime geçmenizi tavsiye ederim.
4: Pek önemli olmasa da lan girişi yok. İncelik pahasına bu modelde ve eski 16 modelde kaldırdılar. 5 kuruşluk hub ile çözülür. Ya da daha alternatif Thunderbolt 4 destekli bir dock.
5: Hoparlör ne öldürür ne güldürür. Profesyonel bir kalitesi yok (bu model biraz daha beğenildi)
6: Gigabyte Control Center alışmak gerçekten zaman alacaktır. Bazen garip, berbat, işlevsel bazen sürpriz şekilde çok stabil
7: Pil modunda neredeyse %40+- özellikle GPU kayıp olacak! Bunu dikkate almanızı tavsiye ederim. Ama hem hızlı şarj olması hem de gayet kompakt adaptörü ile sorun yaşamazsınız bence.
Alttaki incelemeler gpu(4060/70) CPU(i9 13900H, i7 13700H) ve RAM harici birebir aynı ürün. Performans dolaylı olarak aynı olacaktır.
13700H Cinebench 16-18k i9 16-19k(silikon piyangosu, mevcut BIOS, Control Center ayarı aşırı fark ediyor)
Time spy gibi sentetik testler %5(+-) farklı olabilir.
Gerçek öneri sebebim markayı çok iyi tanımam. Uzun süre çeşitli ürünlerini kullandım. Bundan dolayı size ürünün nokta atışı uyacağını düşünüyorum.
Elbette profesyonel panelden, mükemmel yapı kalitesinden vazgeçip az bir CPU+GPU artışına değecek alternatif ürünler bulabilirsiniz. Size önerilen ürün gibi. Şahsi olarak gözü kapalı alınabilir bir ürün. Sürpriz AAA 4K oyun performansı sizi şaşırtacak.
60-70 bin TL laptop önerisi
Kendim eskiden kullandigim bir cihaz katana. Evet sogutma ve kasa kalitesi olarak fiyat bandindaki cihazlardan oldukca geride. CPU sicakligi 95 derecelere vuran cihazin evet kotu yani sogutmasidir. Yukarıda attigim cihaz kasa kalitesi olarak daha oturakli ve iyi bir kasaya sahip. Sırf MSI diye...www.technopat.net
Yeni ve özel kaynak.
60 Hz?
drive.google.com
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.