Render yapmak ekran kartının ömrünü azaltır mı?

Render alırken bilgisayarım kendini CPU bakımından zorluyor. Bu pek problem olur mu?
Aşırı bir skıntı veya ömür azaltma olmaz hocam. Bu parçalar yüke girmesin diye mi üretiliyor ? Aşırı ısı dışında render esnasında zarar görmez parçalar.

Son düzenleme:
Hiçbir sıkıntı veya ömür azaltma olmaz hocam. Bu parçalar yüke girmesin diye mi üretiliyor ? Aşırı ısı dışında render esnasında zarar görmez parçalar.
Üzerinden akım geçen her şey aşınır. Hiçbir sıkıntı veya ömür azaltma olmaz demek yanlış olur.

Render alırken bilgisayarım kendini CPU bakımından zorluyor. Bu pek problem olur mu?
Yanlış demişsiniz hocam CPU işlemci GPU ekran kartı başlıkla sizin yazdığınız uyuşmuyor.

Üzerinden akım geçen her şey aşınır. Hiçbir sıkıntı veya ömür azaltma olmaz demek yanlış olur.

Hocam o normal kullanımda da oluşan bir şey değil mi? Ben render işlemi esnasında ekstradan oluşacak bir ömür azalma durumu veya zarar görmeden bahsetmek istedim.
(Yine de gerekli düzeltmeyi yaptım, belli ki yanlış anlaşılmışım.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…