RenderPC için Sistem Özellikleri

Benimde bu konuda araştırmaya başlarken kafam çok karışıktı. CUDA'nın gücünün (adedinin) önemini netten yaptığım araştırmalarda gözlemledim..
Güncel 9xx serisi kartlarda 780 Ti'ın cuda adedini vermediğini görünce çok şaşırdım..
Estafurullah yanlış yönlendirme ne demek..
Burada birbirimizin deneyimlerini paylaşıyoruz..
Orta yolu bulmak için buradayız..

GPU'nun CPU'yu nasıl tokatladığını şu eğlenceli video ile izleyelim

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Intel Core i7 5960X Soket 2011V3 8 Çekirdekli 3.0GHz 20MB Önbellek 140w İşlemci
  • ASUS X99-DELUXE Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 3000Mhz (O.C) Anakart
  • GSKILL 32GB (4x8GB) Ripjaws4 Kırmızı DDR4 2666MHz CL15 1.2V Ouad Kit Ram
  • RAID 0 - 2 x Kingston 240GB HyperX 3K Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 555MB / Yazma 510MB)
  • 2 x Asus GTX780 Ti DCU II O.C GDDR5 3GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kartı
  • WD 3.5" 4TB Caviar Green Sata 3.0 64MB Cache intellipower Harddisk
  • Lg GH24NSB0 24X SATA DVD-RW Siyah Kutusuz Optik Yazıcı
  • LOGITECH MK520 2.4GHz WIRELESS DESKTOP
  • CORSAIR OBSİDİAN SERİSİ 750D FULL TOWER PENCERELİ SİYAH KASA
  • CORSAIR PROFESSİONAL SERİES HXi 80PLUS PLATINUM 1000W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
  • Asus Çift Kızaklı Oyun Paneli
  • CORSAIR HYDRO SERİSİ™ H110 SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ

Yeşil ile belirtilenler kesinleşen parçalar..
1 - SSD ile RAID o yapmak ciddi anlamda performans artışı sağlar mı ? M2 sata önerirmisiniz?
2 - İşlemci soğutmasında H110 kullanılacak, şık ve ferah bir kasa öneriniz var mı?
3 - Yukarıdaki sistemi kaldırabilecek önereceğiniz bir PSU ?

700 watt GPU'lar için ayırsan, 5960X'in de overclock ile 380 watt civarı çektiğini düşünürsek en az 1200 watt almalısın.

EVGA SuperNOVA 1200 P2 güç kaynağı - inventus / Evga 1200W 80+ PLATINUM = 921 Lira
EVGA SuperNOVA 1600 G2 güç kaynağı - inventus / 1600W 80+ GOLD = 1090 Lira
AX SERSİ AX1500i 80PLUS TITANIUM 1500W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar / Corsair 1500W Titanium = 1597 Lira

Normal kullanıcıya Evga 1200 yeter fakat, size tavsiyem tek seferde vereceğiniz 200-300 lirayı düşünmeyin Corsair alın. Titanium sertifikalı, piyasada görebileceğiniz en üst düzey kalitede PSU. Hem bu derece güç tüketen bir sistemin %90 oranda çalışması değilde %70 oranda çalışması daha makbuldür.

RAID ile iki kat performans artışı alırsınız. Seçtiğiniz SSD'nin nand flashları Samsun 840 PRO'lar ile aynı ve oldukça uzun ömürlü ve kaliteli.

Kasa konusunda 760T veya 780T alabilirsiniz beğeniye bağlı olmakla birlikte. Bu arada güç kaynağı eğer bütçe sorun değilse kesinlikle Corsair. ( Gold < Platinum < Titanium )

PSU da son halini aldı, önerin için teşekkürler Oğuzhan.
Açıkcası 2 SSD ile performans alamamaktan korkuyorum. m2 sata olayınamı girsem. m2 sata da raid yapılmıyor sanırım. Anakartta 1 adet m2 sata portu var..
Kasa ise araştırıyorum

Güncel liste

• Intel Core i7 5960X Soket 2011V3 8 Çekirdekli 3.0GHz 20MB Önbellek 140w İşlemci
  • ASUS X99-DELUXE Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 3000Mhz (O.C) Anakart
  • GSKILL 32GB (4x8GB) Ripjaws4 Kırmızı DDR4 2666MHz CL15 1.2V Ouad Kit Ram
  • RAID 0 - 2 x Kingston 240GB HyperX 3K Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 555MB / Yazma 510MB)
  • 2 x Asus GTX780 Ti DCU II O.C GDDR5 3GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kartı
  • WD 3.5" 4TB Caviar Green Sata 3.0 64MB Cache intellipower Harddisk
  • Lg GH24NSB0 24X SATA DVD-RW Siyah Kutusuz Optik Yazıcı
  • LOGITECH MK520 2.4GHz WIRELESS DESKTOP
  • CORSAIR OBSİDİAN SERİSİ 750D FULL TOWER PENCERELİ SİYAH KASA
  • CORSAIR AX SERİSİ AX1500i 80PLUS TITANIUM 1500W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
  • Asus Çift Kızaklı Oyun Paneli
  • CORSAIR HYDRO SERİSİ™ H110 SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ

SLI desteği bulunan 2 tane GTX 980 almanı öneririm ki zira Maxwell mimarili ve oldukça güçlü bir kart. Titan veya GTX 780 güncelliğini yitirmiş bir kart.

@Forzatox Yahu bir önceki sayfada çözdük o konuyu, keşke okusaydın.

@tridiART Raid 0 sayesinde iops değerlerin iki katına çıkacak internette bir çok test var, 3 taneden sonra anakartın sınırına dayanıyorsun, 3 tanede alabilirsin saniyede 1 gb civarı hız yetmeyecekse.

Render için pc topluyorsanız kesinlikle gtx980 gibi oyun ekran kartları almayın. Nvdia quadro serisinden bütçenize uygun olanı alın derim.

Seçtiğin kasa zaten çok iyi, alternatif istersen NZXT Phantom 820 (Türkiyede var mı bilmiyorum) ve ya Corsair Graphite 780T de ala bilirsin.

Valla Power cok onemli ben FX8350 kullaniyorum. Render da islemci 100%100 oluyor 600w yetmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
@tridiART hocam yalnız anakart konusunda da şöyle bir sıkıntı var; ben de bu yaz için X99 sistem toplamayi düşünüyordum ve anakarttan başladım arastırmaya. ASUS'un X99 Deluxe anakartı çok hoşuma gitti. Gerek özellikleri olsun, tasarımı olsun, gerek ses yongası olsun çok başarılı buldum. Fakat, iyice araştırınca bazı sorunlar buldum. Bunlardan biri; (eğer yanlış hatırlamıyorsam) anakartın CORSAIR su soğutucularla bir takım uyumluluk sorunu olduğu. İkincisi ise; anakartın işlemcileri pişirdiği yönünde (sanırım yazilimsal) hatalari bulunduğudur. Özellikle bazi yabancı forumlarda ve bazı YouTube videolarinda anlatılarak dile getirilmiş bu sorunlar. Hatta bir kaç kişì bu konunun ciddi olduğunu dile getirmişlerdi. Sizden isteğim; bu konuyu derinlemesine araştırmanız. Çünkü, bu incelemeyi yapali bayağı bir süre gecti suan aklima gelmiyor hiçbir detay. Hatta yeni gelişmelerden haberdar ederseniz çok sevinirim

Şimdiden hayırlı uğur olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…