Renk körü polis olabilir mi?

Daha fazla  
Ben kısmı renk körüyüm, polislik okumak istiyorum ama renk korlugu engelmiş bir polis tanıdığa sorduk ön sağlıktan geçersin doktoru ikna edersen falan dedi ama okulun yaptığı sınavda elenirsin dedi. Ne yapayım sizce? Şansımı deneyeyim mi?

Hayır olamaz. Denemenize gerek yok olamazsınız.

Bir suçlunun giydiği renk tarif edildiğinde veya araba rengi gibi, fark edemezsiniz. Bu yüzden sınavı geçemezsiniz.

Renk körlüğü engel ama size taktik verebilirim buradan yazmam yanlıştır ama olsun ishihara kitabı(renk körlüğü testinde kullanılan kitap) eğer bunu ezberlersen mülakatları geçersin böyle geçen çok gördüm.

Kısmı renk körü olduğun için ezberlemen zor olmaz ama unutma eğer PMYO okuyacaksan okul bittikten sonra tekrardan sağlık mülakatı var 2 yıl sonra yani ezberi unutursan elenirsin, iki yıl da okulu boşa okumuş olursun. Bunu da göz önünde bulundur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir suçlunun giydiği renk tarif edildiğinde veya araba rengi gibi, fark edemezsiniz. Bu yüzden sınavı geçemezsiniz.

Alakası yok kısmı renk körleri renkleri ayırt edebilir zaten renk körü oldukları test dışında anlaşılamaz renk körleri genellikle yeşil ve kırmızı rengin bir arada bulunan ortamda yeşil ve kırmızı renk arasındaki farkı anlayamazlar yani denildiği gibi bir körlük değil.

Son düzenleme:
Yanlış bilgi. O sırada benim arkadaşımın turuncu-mor renk körü olması. Turuncu-kırmızı renk körü olması peki?

Yanlış bilgi. O sırada benim arkadaşımın turuncu-mor renk körü olması. Turuncu-kırmızı renk körü olması peki?

Çoğu renk körü yeşil kırmızı renkleri üzerine ayrıca bahsedilen renk körlerinde de aynı durum geçerli iki rengi ayırt etme dışında bir sorun söz konusu değil. Burada genel bir yorum yaparak yanlış bilgi veren siz oluyorsunuz.

Hocam bu kişinin söylediği şeylere aldırış etmeyin, konulara girip girip bilmeden ve kaynak sunamadan yorum yazıyor. Direkt görmezden gelin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…