Renkli şerit LED önerisi

Deneyimlerinizi aktarmışsınız çok güzel. Adaptör konusu şöyle, bazı yerler ucuz olsun veya ekstradan tekrar alınsın diye gerekenden daha düşük amperde adaptör gönderiyor. Aslında trafo ile kullanmak daha verimli ama trafo da riskli çocuk falan dokunursa çarpılabiliyor her ne kadar koruması olsa da.

Örnek olarak bu:

Adaptör konusuna geri döneyim, eğer adaptör elinizi yakacak kadar ısınıyorsa zaten bir sorun olduğu anlaşılır. Bunun nedeni yüksek akım çekilirken içindeki parçaların ısınması. Mesela Laptop adaptörleri de ısınır, ama bir internette gezinirken bakın bir de tam yükte bilgisayar çalışırken. Ama ondaki ısınma normaldir. Bilgisayarın ihtiyacına göre tasarlandığı için adamlar onu düşünüyor. LED satan adamlar ise atıyorum 5 amper gereken yere 3 amper adaptör koyar maliyet az olsun diye, normal bir insan da ısınma dışında bunun farkına varamaz. Ama şu da var her LED'in çektiği akım bir değil.

Örneğin bu resimde göründüğü gibi. Her LED aynı gücü tüketmez. Benim dediğim LED atıyorum metresi 1 amper çekiyorsa diğeri 2 amper de çekebilir 0.5 amper de. O yüzden ben genel olarak yorum yapmıştım. Bir de bizim problem adaptörün temassızlık yapması gücü ile alakalı değildi. Fabrikasyon hatası olarak bize öyle denk gelmiş.

Zamanınızı aldım kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…