@xakiran eleştirin zaten sorun o değil. Ben de eleştiriyorum. Burada olmasa bile (Burada az paylaşım yapıyorum zaten.) Twitter'da eleştirdiğim oluyor. Ancak eleştiri ile doomposting farklı şeyler. Sizinki maalesef doompostinge kaçıyor.
Oyunlara fazla rasyonel bakıyorsunuz. Oyun konusunda kesin bir objektiflik asla sergilenemez, mümkün değildir. Çünkü sonuç olarak herkesin beğendiği şeyler farklıdır. Oyunlara olan sevgimizin altında da asıl yatan şeyler duygulardır, tutku, sevgi gibi duygular. Sadece oyun için de değil, hobiler ciddi oranda kişiseldir. Bunları rasyonelleştirmek mümkün değildir. İster reddet, ister kabul et hepimizin "biased"'ı var. Hepimizin bazı markalara anılardan dolayı zaafı var. Bu da yanlış bir şey değil. Oyun oynamak bir hobi ve zevk almak için yaptığımız bir şey sonuçta.
Monster Hunter da benim hayatımda önemli bir yere sahip. Hatta resim çizmeye başlamamda, birçok arkadaşlarım ile tanışmamda yeri büyük. Siz öyle misiniz bilmiyorum ancak, Worldborne sevip, serideki diğer oyunları kötüleyen ciddi bir kesim görüyorum. Eski ve yeni Monster Hunterları oynadım. Bu oyunların en hoş yanlarından birisi her oyunda yeni şeyler denemeleri. Sadece Worldborne seven kişiler "Monster Hunter seviyorum" demek yerine World seviyorum demeli bana kalırsa. Bu da yanlış değil. Ancak bu yüzden sürekli saçma şikayetlerde bulunmak sadece insanı cringe durumuna düşürüyor. Özellikle de son zamanlarda draması dönen Ratatoskr bu yüzden çok cringe bir duruma düştü mesela. Siz böylesiniz demiyorum. Sadece "Monster Hunter hayatımda önemli bir yere sahip." diyip World dışında pek bir şey oynamayıp Rise gibi oyunlara "Arcade ya gerçek MH bu değil." (Bunu diyen portable MH ne bilmiyordur muhtemelen.) gibi saçma eleştiriler cringein dibine vuruyor. Siz nasılsınız bilmiyorum. Arada geçmek istedim.
RE'ye gelirsek ne tarz RE sevdiğinizi anlıyorum ve ben de onu seviyorum açıkçası. Ancak 7,8 ve 2 Remake ile zaten bunu bana verdiler. Hatta 8 bence çok underrated. Satış sayıları çok iyi olsa da medyada çok konuşulmuyor. Benim en sevdiğim RElerden biri. RE4'ün kendisi de bir aksiyon oyunu. Remakeine "Neden bu oyun OG üçleme gibi değil." demek çok anlamsız bir şikayet bana kalırsa. Çünkü orijinali bir aksiyon oyunu zaten. Bu yepyeni bir oyun değil, bu bir remake. RE4 sevmiyorsanız direkt RE4 sevmiyorum diyin. Remake'e neden aksiyon oyunu diye laf etmek komik geliyor bana.
5 ve 6'yı ben de sevmiyorum. 9'dan ise endişelerim büyük aslında ama yine de önyargılı olmayı pek seven birisi değilim. "Farklı oyun yapmak" derken kast ettiğim şey Monster Hunter tarzı bir farklılıktı. Her yeni oyunda bir gimmick vs. işte. Genel olarak zaten bunu yapıyor Capcom ve hoşuma da gidiyor. RE4 Remake'in OG seriden farklı olma sebebi de zaten OG RE4'ün de öyle olması. Ki sevdiğim bir oyun. Ancak serinin bu yöne gitmesini istemem. Arada bir olabilir ancak odak yine 2 Remake, 7 ve 8 tarzında olmalı.
Burada pek paylaşım yapmadığımdan biraz Capcom sürücüsü (Ne olduğunu bilen biliyor.
) gibi görünüyor olabilirim. Genelde çok olumlu bahsettim burada adamlardan. Eleştiri tarafını daha çok Twitter'da yaptım. Ondan dolayı dediklerinizi anlayabiliyorum. Ancak siz de bana doomposter imajı veriyorsunuz ne yazık ki. Sanırım oyunlara bakış açımız da zıt.