Resident Evil: Requiem nasıldır?

LaloGrimes

Centipat
Daha fazla  
Oyunu 2 günde 9,5 saate silip süpürdüm.

Şahsen olay örgüsünün rezalet ayarlandığını düşünüyorum. 4 saat Grace, 4 saat Leon’dan sonraki son 1.30 saat oyunun hikayesinin %90’ını oluşturmuş. Ana villainler bence geride kalmış. Özellikle Zeno çok çok büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Oyundaki Leon kısmı oturaklı yeterli hissettirse de ben Grace’in net daha uzun sürer oyunu kendi süreme göre 5-6 saat oynarım diye düşünüyordum. Grace kısmındaki korku yeterli olsa da sanki derinleşmemiş olay olarak bence. Benim oyun bittiğinde Grace’de 40 mermim falan vardı. Kısacası bence yarım bir oyun havası vardı. Her oyundan bir şeyler barındırması hoşuma gitse de Resident Evil ruhunu çok taşımıyor bence.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Leon kısımları başta eğlenceli çünkü korku temasından çıkıp bir anda aksiyon temasına dönüyor ve aim alamayan karakterden ayağıyla zombilerin kafasını patlatan bir karaktere geçiş güzel eğlenceli oluyor ANCAK sadece bir kapı patlatmak için saatlerce bizi açık dünyamsı bir yerde bırakıp hadi 3 ıvır zıvır bul gel demesi aşırı kötü olmuş. Oyun boyunca bundan bir sürü var oyunun sonunda yine aynı şekilde 2 tane şundan bul gel yok anahtar bul gel falan. Oyunun başında yine vardı git 3 tane şundan bul yok zombinin kalbini bul geri gel o sırada puzzle uğraş falan. Neyseki oyunun başları baya iyi geçiyor o yüzden bunları örtbas ediyor ama son kısımları özellikle Leon ile oynadığımız kısımlar fenasal biçimde sıkıcı. Bitsinde kurtulayım dedim. Üstüne üstlük otomatik save özelliği o kadar kötü ki anlatamam. 15 dakika falan geriye atıyor zaman zaman. Gerçekten sinir bozucu. Oyunun sonlarında özel elit askerlerle çalıştığımız kısımda çok sinir bozucuydu çükü gereksiz agresif bir AI var ve çok güçlüler. Leon'un motorla yaptığı şovlara falan girmedim bile rezalet. Sadece Grace ile korku olsaymış ve sonrasında Leon ile sadece sonlara doğru 1 saat falan oynasaymışız çok iyi olurmuş. Ama bu sefer oyunu sakız gibi uzatamayacaklardı tabii ki para için her şeyi yapar bu adamlar. Eski oyunları oynamadığım için bende bir etkisi olmayan fan servisleride unutmamak lazım..

Hocam millet 15-17 saatte bitiriyor. Siz ne yaptınız ya 🤣
Onlar bence arkada oyunu açık bırakmışlar. Oyunu bende 9 saatte bitirdim ve doyasıya oynadım.

Leon kısımları başta eğlenceli çünkü korku temasından çıkıp bir anda aksiyon temasına dönüyor ve aim alamayan karakterden ayağıyla zombilerin kafasını patlatan bir karaktere geçiş güzel eğlenceli oluyor ancak sadece bir kapı patlatmak için saatlerce bizi açık dünyamsı bir yerde bırakıp hadi 3 ıvır zıvır bul gel demesi aşırı kötü olmuş. Oyun boyunca bundan bir sürü var oyunun sonunda yine aynı şekilde 2 tane şundan bul gel yok anahtar bul gel falan. Oyunun başında yine vardı git 3 tane şundan bul yok zombinin kalbini bul geri gel o sırada puzzle uğraş falan. Neyse ki oyunun başları bayağı iyi geçiyor o yüzden bunları örtbas ediyor ama son kısımları özellikle leon ile oynadığımız kısımlar fenasal biçimde sıkıcı. Bitsinde kurtulayım dedim. Üstüne üstlük otomatik save özelliği o kadar kötü ki anlatamam. 15 dakika falan geriye atıyor zaman zaman. Gerçekten sinir bozucu. Oyunun sonlarında özel elit askerlerle çalıştığımız kısımda çok sinir bozucuydu çükü gereksiz agresif bir AI var ve çok güçlüler. Leon'un motorla yaptığı şovlara falan girmedim bile rezalet. Sadece grace ile korku olsaymış ve sonrasında leon ile sadece sonlara doğru 1 saat falan oynasaymışız çok iyi olurmuş. Ama bu sefer oyunu sakız gibi uzatamayacaklardı tabii ki para için her şeyi yapar bu adamlar. Eski oyunları oynamadığım için bende bir etkisi olmayan fan servisleride unutmamak lazım.

Onlar bence arkada oyunu açık bırakmışlar. Oyunu bende 9 saatte bitirdim ve doyasıya oynadım.

Leon kısımları hakkında o kadar negatif değilim çünkü zaten git 3 parça topla mantığı her resident evilda var hatta bayıldım desem az kalmaz. Ben hikaye ve olay örgüsüne kafayı taktım. Çok saçma geliyor bana son kısım dışı hikayede ilerleme çok az bence. Çok mu abartıyorum?

Leon kısımları başta eğlenceli çünkü korku temasından çıkıp bir anda aksiyon temasına dönüyor ve aim alamayan karakterden ayağıyla zombilerin kafasını patlatan bir karaktere geçiş güzel eğlenceli oluyor ANCAK sadece bir kapı patlatmak için saatlerce bizi açık dünyamsı bir yerde bırakıp hadi 3 ıvır zıvır bul gel demesi aşırı kötü olmuş. Oyun boyunca bundan bir sürü var oyunun sonunda yine aynı şekilde 2 tane şundan bul gel yok anahtar bul gel falan. Oyunun başında yine vardı git 3 tane şundan bul yok zombinin kalbini bul geri gel o sırada puzzle uğraş falan. Neyseki oyunun başları baya iyi geçiyor o yüzden bunları örtbas ediyor ama son kısımları özellikle Leon ile oynadığımız kısımlar fenasal biçimde sıkıcı. Bitsinde kurtulayım dedim. Üstüne üstlük otomatik save özelliği o kadar kötü ki anlatamam. 15 dakika falan geriye atıyor zaman zaman. Gerçekten sinir bozucu. Oyunun sonlarında özel elit askerlerle çalıştığımız kısımda çok sinir bozucuydu çükü gereksiz agresif bir AI var ve çok güçlüler. Leon'un motorla yaptığı şovlara falan girmedim bile rezalet. Sadece Grace ile korku olsaymış ve sonrasında Leon ile sadece sonlara doğru 1 saat falan oynasaymışız çok iyi olurmuş. Ama bu sefer oyunu sakız gibi uzatamayacaklardı tabii ki para için her şeyi yapar bu adamlar. Eski oyunları oynamadığım için bende bir etkisi olmayan fan servisleride unutmamak lazım..

Siz harbi başka bir çılgınsınız. 14 saatte bitiren gördüm, 17 saatte bitiren gördüm. 🤣

Bu arada oyunun oynama süresi 12 saat olarak belirtilmiş. İlginç :D

O Leon ile motorla binaya çıktığımız kısım çok kötüydü, sırf ordan 2 puan kırdım. Bana göre harbi saçmaydı.

Leon kısımları hakkında o kadar negatif değilim çünkü zaten git 3 parça topla mantığı her resident evilda var hatta bayıldım desem az kalmaz. Ben hikaye ve olay örgüsüne kafayı taktım. Çok saçma geliyor bana son kısım dışı hikayede ilerleme çok az bence. Çok mu abartıyorum?
Diğer oyunlarda vardı ama sıkıcı değillerdi. Örneğin son oyunda bir köy vardı ve orası bir lobi gibiydi. Sürekli oraya her bosstan sonra dönüp yeni yerler keşfediyorsun, yeni silahlar açıyordun çok güzel yedirmişlerdi. Bu oyunda öyle değil ama 1 olur 2 olur 3 olur yani bu oyunda 7-8 tane falan böyle kısım var git şunu bul gel falan. Aşırı sıkıcıydı bence.

O leon ile motorla binaya çıktığımız kısım çok kötüydü, sırf oradan 2 puan kırdım. Bana göre harbi saçmaydı.

Her oyundan bir şey almak amacıyla yapılmış gibi geldi. Bence oyunda Resident Evil ruhu yok.

Diğer oyunlarda vardı ama sıkıcı değillerdi. Örneğin son oyunda bir köy vardı ve orası bir lobi gibiydi. Sürekli oraya her bosstan sonra dönüp yeni yerler keşfediyorsun, yeni silahlar açıyordun çok güzel yedirmişlerdi. Bu oyunda öyle değil ama 1 olur 2 olur 3 olur yani bu oyunda 7-8 tane falan böyle kısım var git şunu bul gel falan. Aşırı sıkıcıydı bence.

Resident Evil 2 de bunun kopyası denecek kadar git gel muhabbeti var 7dede var. En zayıf ve sıkıcı git gel bunda ama yine de format aynı.

Bir de Capcom reis buna hangi kafayla bir arena modu koymamış delireceğim resmen doyamadım aksiyona ama oynayacak yer yok. Yeniden başlamakta istemiyorum. Keşke ek save alsaydım pişmanım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı