Resimdeki böcek nedir?

Rankout

Hectopat
Yer
Giresun/Merkez
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistem askıda :)
Meslek
Öğrenci...
Resimdeki böcek dün gece beni ısırdı, ısırdığı yerde kazadan dolayı çok ince bir deri olduğu için doğal olarak canımıda çok yaktı, elimden zor attım bırakmadı kolayca, bu böcek nedir?
Zehirli bir şey mi? Yoksa tehlikesiz mi? Bugün evde bir tane daha görünce hemen arattım nette bulduğum tek şey birkaç yabancı kaynak ve sanırım ismi olan pachybrachius fracticollis.

Dosya Ekleri

• Pachybrachius_fracticollis_(Lygaeidae),_Groesbeek,_the_Netherlands.jpg
    Pachybrachius_fracticollis_(Lygaeidae),_Groesbeek,_the_Netherlands.jpg
    112,5 KB · Görüntüleme: 126
Hocam bu böcek sanırım arkadaşında dediği gibi osuruk böceği arkasında bıraktığı koku kötü olduğu için adı böyle konulmuş ama pek bir zararı olmaz sanırım.

Fındıklıktaki rengi yeşil olan böcek osuruk böceği ama burda rengi farklı.

Yabancı ismi nysius Google dan baktım.
Hocam zehirli mi? Giresunluyum ama bahçeye su götürmek harici girmeyi sevmem kaşındırdığı için o yüzden pek bilmiyom

Hocam bu böcek sanırım arkadaşında dediği gibi osuruk böceği arkasında bıraktığı koku kötü olduğu için adı böyle konulmuş ama pek bir zararı olmaz sanırım.
Öyle bir ısırdıki deride ince olunca canım çok yandı valla😅😅 insan doğal olarak düşünüyor

Benim sıcağın alnında tüm vücudum ter dolu bir sürü böcek düştü çatal böceğine kadar bir şey olmadı bir sürü kişi fındık topladık ölen olmadı bir şey olmaz.

kedimle köye gittim bi baktım yastığımın altında akrep ölüsü kedim 9 tane akrep öldürdü yattığım yerde yine ölmedim.

İnsan vakalarına ilişkin raporlar nadirdir, ancak kokarca böceğinin vücut sıvıları toksiktir ve insan derisi ve gözleri için tahriş edicidir. Kokarca böceği kaynaklı kornea iltihabı vakası bildirilmiştir.[10] Vikipedi bilgisi

Osuruk böceğine benziyor bundan uzak durun, rahatsız edildiğinde etrafa son derece rahatsızlık veren insanın nefesini kesen pis bir koku bırakıyor.

Benim sıcağın alnında tüm vücudum ter dolu bir sürü böcek düştü çatal böceğine kadar bir şey olmadı bir sürü kişi fındık topladık ölen olmadı bir şey olmaz.

kedimle köye gittim bi baktım yastığımın altında akrep ölüsü kedim 9 tane akrep öldürdü yattığım yerde yine ölmedim.

İnsan vakalarına ilişkin raporlar nadirdir, ancak kokarca böceğinin vücut sıvıları toksiktir ve insan derisi ve gözleri için tahriş edicidir. Kokarca böceği kaynaklı kornea iltihabı vakası bildirilmiştir.[10] Vikipedi bilgisi
Valla içimi birazda olsa rahatlattınız sağolun🙂

Osuruk böceğine benziyor bundan uzak durun, rahatsız edildiğinde etrafa son derece rahatsızlık veren insanın nefesini kesen pis bir koku bırakıyor.
Hocam peki evden nasıl uzak tutucam, balkondan giriyor orası kesin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı