Çözüldü Resimdeki uçan siyah böceğin türü nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Booh of Wooh

Hectopat
Merhaba. Fotoğraf maalesef net çıkmadı çünkü hareketli, ve uçan bir böcek. Bunun yanı sıra telefonun yakındaki bir nesneyi netlemesi uzun sürdüğü için pek net bir fotoğraf ortaya çıkmadı. Arka 2 bacağı uzun, gövdesinin arkasında iğne (?) gibi bir şey var ama saldırgan değil sadece hareketli, ve havada uçuyor. 2-3 cm uzunluğu var. Arı desem pek benzemiyor, sinek desem yine değil. Bu böceğin türünü biliyor musunuz?

Ekran görüntüsü 2024-08-20 214120.png

Çözüm
Cockroach Egg Parasitoid Wasp Türkçesiyle, Hamam Böceği Yumurtası Parazitoid Arısı gibi duruyor. Daha net bir fotoğraf varsa daha kolay tespit edebilirim.

WhatsApp Image 2024-08-20 at 22.34.28 (1).jpeg

WhatsApp Image 2024-08-20 at 22.34.28.jpeg
Merhaba. Fotoğraf maalesef net çıkmadı çünkü hareketli, ve uçan bir böcek. Bunun yanı sıra telefonun yakındaki bir nesneyi netlemesi uzun sürdüğü için pek net bir fotoğraf ortaya çıkmadı. Arka 2 bacağı uzun, gövdesinin arkasında iğne (?) gibi bir şey var ama saldırgan değil sadece hareketli, ve havada uçuyor. 2-3 cm uzunluğu var. Arı desem pek benzemiyor, sinek desem yine değil. Bu böceğin türünü biliyor musunuz?

Eki Görüntüle 2289591
Kulağa giren galiba.

Hocam tekrardan çekebilir misiniz, fazla net görünmüyor, ve anlaşılmıyor ne tür olduğu?
Konuda bahsettiğim böceğin resmini çizdim:
ucan siyah kanatli bocek.png

Bir çeşit Assassin Bug.
İnternetten baktım, pek benzemiyor ama görüşünüz için teşekkürler. Siyah bir Yaban Arısına daha çok benziyor ama saldırgan değil, ve gövdesinin arkasındaki sivri görünümlü şeyin bir iğne olup olmadığı belli değil.

Son düzenleme:
Cockroach Egg Parasitoid Wasp, Türkçesiyle, Hamam Böceği Yumurtası Parazitoid Arısı gibi duruyor. Daha net bir fotoğraf varsa daha kolay tespit edebilirim.

Eki Görüntüle 2289652
Eki Görüntüle 2289654
Merhaba. Elimde daha net bir fotoğraf yok ama bahsettiğiniz tür, fotoğraflara oldukça benziyor yani böceğin türünü bulmuşsunuz diye düşünüyorum. Bu bilginiz sayesinde internetten biraz araştırınca bu böceğin Latince familya isminin "Evaniidae", türünün ise "Evania Appendigaster" olduğunu öğrendim. Teşekkür ederim.

Etrafta hamam böcekleri var mı? Varsa bu arılar hamam böceklerinin sayısını kontrol altında tutarlar.

Merhaba. Elimde daha net bir fotoğraf yok ama bahsettiğiniz tür, ve fotoğraflara oldukça benziyor yani böceğin türünü bulmuşsunuz diye düşünüyorum. Bu bilginiz sayesinde internetten biraz araştırınca bu böceğin Latince familya isminin "Evaniidae", türünün ise "Evania Appendigaster" olduğunu öğrendim. Teşekkür ederim.
Evet scientific name Evania appendigaster

Technopat Haberler

Geri
Yukarı