Reşit bir insana soy davası açılır mı?

Isabelle

Hectopat
Yer
CRM
Lütfen kesin bilginiz ile cevaplayın.

Ben doğduğumdan beri ailemden uzağım artıkta bağlanmak istemiyorum 7 8 yıldan sonra yüz yüze görüştük bana üstü kapalı sana soyadımızı vericez lafına getirdiler. Olay karmaşık ama şöyle açıklayabilirim ben annemin soyadını kullanıyorum ve dedemlerle yaşadım her zaman, asla babamın soyadını kullanmadım resmiyette annemin soyadı gözüküyor. Bu dava açılırsa ben babamın soyadını almak zorunda mı kalacağım red davası açabiliyor muyum? Ailesi komple hukukçu olan arkadaşıma sordugum zaman yapabileceğin bir şey yok dediler. Ama ben bu ihtimalin gerçek olmasını düşünmek dahi istemiyorum. Şöyle bir ihtimal daha var bunu yapmak zorunda kalabilirim çifte vatandaşım eğer o dava açılırsa ve karar netliğe bağlanacagına yakın Türk vatandaşlıgından çıkarsam o dava düşer mi ? Anlamak çok zor sen mutlu ol bize o yeter diyip benim istemediğim asla istemeyeceğim bir şey yapmaya çalışmaları. Eğer durum kötüye giderse 2. vatandaşı olduğum ülkeye gidip direkt olarak vatandaşlıktan çıkma işlemlerini başlatacağım. O davanın olumlu sonuçlanabilmesi için DNA örneğim alınıcak mı? Olurda kararı veren hakim DNA örneği isterse vermeme gibi bir hakkım var mı ?

Son düzenleme:
Bir insanın psikolojisini düşünmeden hareket etmek nedir ya... Bunu yapma isteme sebebi ise benim devlet çalışanı faydalarından yararlanabilmemmiş... Ben istemiyorum bu ülkenin bana bir faydasının dokunmasını istemiyorum nasıl bu kadar bencil düşüncelere girebiliyorlar..

Merhabalar.
Özel değil ise bir soru sormak isterim cevaplayıp cevaplamamak tamamen tercihiniz. Neden Türkiye Cumhuriyeti'nin faydalarından yararlanmak istemiyorsunuz?

Merhabalar.
Özel değil ise bir soru sormak isterim cevaplayıp cevaplamamak tamamen tercihiniz. Neden Türkiye cumhuriyeti'nin faydalarından yararlanmak istemiyorsunuz?

Hocam onu kastettiğini sanmıyorum. Ailesinin yararlanmasını istemiyor sanırım ya da sinirlendiği için öyle yazmış olabilir tabii en iyi o bilir.

Hocam onu kastettiğini sanmıyorum. Ailesinin yararlanmasını istemiyor sanırım ya da sinirlendiği için öyle yazmış olabilir tabii en iyi o bilir.

Bende öyle düşündüm fakat " ben istemiyorum bu ülkenin bana bir faydasının dokunmasını istemiyorum " şeklinde bir cümle geçtiği için merak duydum açıkcası.

Bu ülkenin faydalarında gözüm olsaydı tam zamanlı bu ülkede yaşardım. Lütfen konuyu saptırma ülkemle benim aramdaki görüş bu @M.SEFER

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…