Resitans'a güç nasıl verilir?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci + Editör
Arkadaşlar incecik kablo ile 3.3-12v arası ısıtıcı yapıyorum kablo bakırlarını geçen değdirdiğimde ısındı ve kırmızı şekilde asılı kaldı. Bende bu ısıya fan takarak odayı 12v ile güzelce ısıtmayı akıl ettim fakat resitans yaptıktan sonra powerbank, şarj adaptörü vb. şeyler ile güç verdim fakat kısadevre tarzında korumaya alarak elektrik vermedi. Arduino kart takarak yapmak istemedim çünkü kart bozulmasını istemedim. Buna nasıl güç verilir?

Merhaba. Hocam, küçük çaptaki (bu güçteki) mini rezistanslı ısıtıcı ile odanız küçük bile olsa bu odayı ısıtmanız hemen olanaksızdır, çünkü watt değeri olarak ısıl değer karşılığı (kalori) değeri çok düşük değerlerde kalır. Powerbank, şarj adaptörüyle, vb. rezistansın gereğinden fazla akım çekilmesi nedeniyle sürekli akım bu yüzden alınamamıştır, alınsa bile verilen çok düşük bu ısı miktarı (kalori) değeri ile küçük bir odayı ısıtmak yine mümkün olamazdı. Bu odayı ısıtmak için 1000 watt veya 2000 watt'lık rezistanslı bir mini klima veya ayni eşdeğer güçte elektrikli soba, yağlı radyatör, vb. uygulamalar mutlaka gerekir. Bunu da özel olarak sizin projelendirmeniz yerine hazır (yapılmış) satın almanız bence çok daha uygunudur.

Aslında masa başında yazın sadece yüzünüzü serinletici mini vantilatörü pilli, şarjlı pilli uygulamalarla bu serinletmeyi yapabilmek elbette mümkündür, ama küçük bir rezistansla oda küçük bile olsa onun sıcaklığını oturulup rahatça çalışılan konfora getirebilmek imkansızdır. Elektrikli soba, mini fan-rezistanslı ısıtıcı, elektrikli soba, elektrikli yağlı radyatör gibi hazır satılan bazı cihaz uygulamalarına ısınma ihtiyacı için gerek vardır. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı