ReSize BAR açıldığında BIOS'ta kalıyor

Rauf Rafi AYAZ

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
16 GB 3200 MHZ
Ekran kartı
NVIDIA GeForce RTX 2060
Anakart
ASUS TUF B450M-Plus Gaming
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor 3.60 GHz
Öncelikle merhaba donanımım şu şekilde;
-AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor 3.60 GHz işlemci.
-Microsoft Windows 10 Pro.
-TUF B450M-Plus Gaming anakart.
-NVIDIA GeForce RTX 2060 ekran kartı.
-16 GB RAM.
BIOS'tan ReSize BAR açtığım zaman F10 ile Save alıp resetleyince tekrar ve tekar BIOS'a giriyor kendiliğinden sistem. ReSize BAR'ı kapatınca düzeliyor. Ayrıyeten bunu açmamın nedeni ara sıra bazı oyunlarda oynarken pat diye oyun kapanıyor ve video driver crashed hatası alıyorum. Belki bunu önler ümidiyle açmak istemiştim ama açamadım. Nedenini bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

ReSize BAR desteklemiyor sisteminiz bu 1, 2. şey de, ReSize BAR o sorunları çözemez. Ciddi bir sorun var sistemde. Ekran kartı crash ve kapanma sorunları oldukça ciddi.

ReSize BAR desteklemiyor sisteminiz bu 1, 2. şey de, ReSize BAR o sorunları çözemez. Ciddi bir sorun var sistemde. Ekran kartı crash ve kapanma sorunları oldukça ciddi.

Öncelikle teşekkür ederim. Sadece 1-2 oyunda bu crashi alıyorum. Ama can sıkıcı derecede sık oluyor o oyunlarda Sea of Thieves de alıyorum ve de Shadow of war da alıyordum. Son zamanlarda oyunu oynamadım Shadow of War'ı. Oldukça ciddi sorunları olduğunu söyledin sistemim daha 1.5 yıllık ve bu sorunların çoğu 2-3 aydan sonra olmaya başlamıştı. Birkaç arkadaşım Windows güncellemelerinden kaynaklanabileceğini söyledi. Fakat bu konuda bir şey yapmadım. Öneriniz varsa benim için kıymetli.

ReSize BAR açınca UEFI devreye giriyor, Windows UEFI kurulu değilse boot edilecek aygıt bulamayınca BIOS'a atıyordur. UEFI olarak kurulu mu Windows?

Evet BIOS'tan kontrol ettim UEFI olarak kurulu. Tam olarak emin olmasam da boot menüsünde seçeneklerde sadece UEFI yazıyordu. Bilgisayarı aldığım gibi duruyor format vs. atmadım UEFI şekilde kurulduğunu tahmin ediyorum Windows'un.

Windows güncellemelerinden olmaz. Olsa çoğu kişi konu açardı burada. Grafik kartı driverını DDU ile silip geri yükleyin, ardından pc sıcaklıklarına bakın. PC çok sıcaksa otomatik kapatır sistem kendini. Güç kablosu ile oynayın, ittirin biraz. Belki yerinden çıkıyordur. Kısa devre yapıyor olabilir. Mesela ben kablolamayı düzgün yapmadığım için kısa devre oluyordu. Kablo demir levhaya deyince pc kendini korumaya alıp kapatıyordu.
Ryzen 5 3600 ReSize BAR desteklemiyor. Sırf bunun için 5600X'e geçmiştim zamanında.
R5 3600 destekliyor resize.

DÜZELTİYORUM BIOS'um eski BIOS modu ile kuruluymuş.

Desteklemiyor.

PC sıcaklık değerlerimi kontrol ettim. Benim bilgisayarım kapanmıyor sadece oyun kapanıyor öyle durumlarda DDU kullanmadım ama driverı komple silip tekrar kurdum sorun düzelmemişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…