Responsive site boyutları neye göre belirlenir?

249873

Kilopat
Arkadaşlar son zamanlarda bu responsive konusu çok kafama takılmaya başladı. 1080p monitör kullanıyorum. Tasarımlarım genel de 1080p monitörde güzel dursada diğer boyutlarda çok da hoş durmuyor.

Hoş durmuyor dediğim. Mesela yazı boyutları yükseklik ölçüleri biraz tam oturmamışlık hissettiriyor. Orantılı olarak büyüyüp küçülmüyor.

Mobil telefon testlerini yapıyorum. Sürekli ona göre ayar çekiyorum ancak diğer boyutlara çok dikkatli bakamıyorum. Mesela 1360x768 monitörler 1600x900 veya tablet boyutlarına bakamıyorum.

Geçen günlerde bir clone projesi yapıyordum. Aynı şeyi yazıyoruz. Onun sayfasına tam otururken bende bazı şeyler çok ufak kalıyor. Adam MacBook cihaz kullandığı için onun ekranda büyük gözüken şeyler benim ekranım da karınca gibi ufalıyor. Bunun 1080p versiyonunu yapmazken, Bir de 4K boyutu var. 4K monitörde siteler nasıl duracak düşünülüyor mu?

Arkadaşlar son zamanlarda bu responsive konusu çok kafama takılmaya başladı. 1080p monitör kullanıyorum. Tasarımlarım genel de 1080p monitörde güzel dursada diğer boyutlarda çok da hoş durmuyor.

Hoş durmuyor dediğim. Mesela yazı boyutları yükseklik ölçüleri biraz tam oturmamışlık hissettiriyor. Orantılı olarak büyüyüp küçülmüyor.

Mobil telefon testlerini yapıyorum. Sürekli ona göre ayar çekiyorum ancak diğer boyutlara çok dikkatli bakamıyorum. Mesela 1360x768 monitörler 1600x900 veya tablet boyutlarına bakamıyorum.

Geçen günlerde bir clone projesi yapıyordum. Aynı şeyi yazıyoruz. Onun sayfasına tam otururken bende bazı şeyler çok ufak kalıyor. Adam MacBook cihaz kullandığı için onun ekranda büyük gözüken şeyler benim ekranım da karınca gibi ufalıyor. Bunun 1080p versiyonunu yapmazken, Bir de 4K boyutu var. 4K monitörde siteler nasıl duracak düşünülüyor mu?
Bunun kontrolü için siteler vardı 4K cihazda nasıl göründüğüne dair. Devtools'dan kontrol ediyormusunuz mobil için? Siz sadece şuanlık devtools'dan kontrol edebildiklerinize bakın size güzel görünüyor ise devam edin. Bir şirkette çalışırken o işler kolayca halledilir.

Ben genelde en yüksek çözünürlüğe göre yapıyorum, sonrasında seçtiğim alt çözünürlüklere uyguluyorum. Yani 1920 > 1280 > 768 > 480 sıralamasında hepsini test edip, düzeltmeleri media queryler ile uyguluyorum.

Bunun kontrolü için siteler vardı 4K cihazda nasıl göründüğüne dair. Devtools'dan kontrol ediyor musunuz mobil için? Siz sadece şu anlık Devtools'dan kontrol edebildiklerinize bakın size güzel görünüyor ise devam edin. Bir şirkette çalışırken o işler kolayca halledilir.

Ben genelde en yüksek çözünürlüğe göre yapıyorum, sonrasında seçtiğim alt çözünürlüklere uyguluyorum. Yani 1920 > 1280 > 768 > 480 sıralamasında hepsini test edip, düzeltmeleri Media queryler ile uyguluyorum.

Devtools kullanıyorum. Bende 1080p ile yapıp sonrasında diğer çözünürlüklere göre ayarlamalar yapıyorum. Ama Mac cihaz kullananlar genel de 1080p yapmıyor sanırım çünkü 3-4 defa böyle olay yaşadım.

CSS sayfanızda @media scriptlerini kullanacaksınız. Genişliği farklı her cihaz için sitenizin kodlarını güncelleyeceksiniz.

Elementlerin orantılı olarak büyüyüp küçülmesini de bu media scriptleri içersinde ölçü verirken px yerine rem - em ya da % vererek çözebilirsiniz. Sadık Turan isimli eğitmene göz atın derim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı