Çözüldü Restart sonrası "...\Desktop erişilemiyor. Erişim engellendi." hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DarkSpy

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, sorun ilk olarak yeniden başlatma sonrası görseldeki hatayı almamla başlıyor.

sorun.jpg

Fakat daha sonra tek yapbildiğim şet Alt +F4 ile oturum kapat deyip yine aynı hesap için (tek hesap var o da admin hesabı) tekrar PIN'i girmek ve bu şekilde sorun çözülüyor ama her yeniden başlatmada ben aynı sorunu yaşıyorum. Yani restart -> normal pin -> desktop yok -> oturum kapat -> oturum açma seçenekleri yine aynı pin -> düzeldi.
Yani bu restartta oluşan sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şimdi belirtilen dizini kontrol ettim bende desktop diye bir klasör/dosya yok. Buraya bir bakın isterseniz.

C://WINDOWS/system32/config/systemprofile/ burada desktop var bende. Attığım linkteki CMD'leri uyguladım bir sorun bulmadığını yazdı. Ama hala sorun devam ediyor.

Güncelleme: Windows'un sitesinden Windows 11 yükleme yardımcısı ile 24H2 sürümüne geçiş yapınca sorun çözüldü diğer tüm adımlar (yeni kulllanıcı vs ) işe yaramadı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ya da elinde aynı windows sürümüne ait bir usb bellek falan varsa açılışta sistem onarma yapabilirsin.

Kod:
sfc /scannow

Yönetici olarak bir deneyin belki bir şey yakalarsınız.

Beginning System scan. This process will take some time.

Beginning verification phase of System scan.
Verification 100% Complete.

Windows resource protection did not find any integrity violations.

Yaptım bir sorun bulunmadı.

Beginning System scan. This process will take some time.

Beginning verification phase of System scan.
Verification 100% Complete.

Windows resource protection did not find any integrity violations.

Yaptım bir sorun bulunmadı.
"C://WINDOWS/system32/config/systemprofile/" dizinine Desktop isimli bir klasör oluştur. Desktop klasörü zaten varsa sağ tıklayıp özelliklerden dosya izinlerini kontrol et. Yine olmazsa Regedit'den halletmen lazım sorununu.

Tahmin etmiştim zaten. Senin sorunun Regedit ile alakalı, erişim engeli var. Ama çözüm için ne yazman gerektiğini bilmiyorum. Senin için biraz araştıracağım.

Teşekkür ederim ben biraz araştırma yaptığımda şunu buldum: HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders
Buraya gidip desktop pathini düzeltmeyi önermişler ama bu bende doğru gözüküyordu.
Aklımda tek bir sorun var "C:\users" altında mavi ile çizdiğim benim hesabım diğerleri ise sorunun oluştuğu gün kurulan dosyalar bunlar yüzünden oluyor olabilir mi acaba?

ss.png

Teşekkür ederim ben biraz araştırma yaptığımda şunu buldum: HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders
Buraya gidip desktop pathini düzeltmeyi önermişler ama bu bende doğru gözüküyordu.
Aklımda tek bir sorun var "C:\users" altında mavi ile çizdiğim benim hesabım diğerleri ise sorunun oluştuğu gün kurulan dosyalar bunlar yüzünden oluyor olabilir mi acaba?

Eki Görüntüle 2345723
Regedit'den hiç anlamam sadece dosyalara erişim engelleyebildiğini biliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı