Düşün agam benim,
Sevdin benim gibi sende. O kızı muhteşem buldun kusursuz buldun. O kızın gülüşü sana ilaç gibi gelmeye başlıyordu. Sana iltifatlar ediyordu sonra bir anda soğudu. Onun yaşamına girmek ve çıkmamak istiyordun. Her şey bir anda oluvermişti. O sıralar hayatının Nirvana'larını yaşıyordun belki. Gittin sonra duygularını döktün, duygusala bağladın. Senin düşüncelerini seni reddetti. Sen onunla olursan mutlu olacağını düşünürken o senle mutlu olamayacağını düşündüğü için seni friendzone grubuna attı. Belki ümit verdi ve sonradan soğudu senden ya da sende bir elektrik görmedi.
Peki sana red yemenin güzelliğini söylesem hocam?
Neden her kötü şey sonsuza kadar kötü olmak zorunda be reis?
Ya iyi ki red yemişsen?
Düşünsene önünde %50 ihtimal var. Bir ihtimal kabul edip flörtleşmeniz diğer ihtimal seni tanımaması hayatına girmemesi ve red yemen.
Sırılsıklam aşık olduğun kıza karşı ilk tecrüben. Doğal haliyle kabul edip flörtleşirseniz onu çok seveceksin. Onunla her şeyini paylaşacaksın. Onun için yaşayacakmışsın gibi olacak. Sonra ne mi olacak.
Ha ha dostum, senden sıkılacak dostum, maximum 1 ay belki ha? Ona her şeyini anlattın. Ondaki bütün merakı öldürdün ve büyük ihtimalle ayrılmak istedi veya aldattı.
Aldattıysa affetmeyeceksin. Ve sevdiğin kız bir zamanlar hikayesinde olacak senin için. Belki 85 yaşına kadar. Belki de ayrılmak isteyecek ve seni yeterince tanıdığı için inanılmaz sıkılacak ve bu kararına saygı duyacaksın ve sana gelmeyecek bir daha belki de. Ona karşı aşık olma durumun buzun kola içinde erimesi gibi eriyecek ve pufff bitti.
Peki diğer %50 ihtimal ne olacak?
Sana ümit verdi iltifat etti ve bu inanılmaz hoşuna gitti. 1,2 ay sonra afalladın ve kıza karşı sevgin oluştu. İlk başlarda aman bana ne dediğin kız belki hedef noktan oldu.
İlk tecrüben olduğu için bu konularda yazdın ona çünkü yine söylüyorum ilk tecrüben olduğu için yüz yüze konuşmaya çekindin. Yazdın ona duygusala bağladın. Sana bu konunun bir yere varmayacağını söyledi ve kabullendin. Sustun içine attın. Belki kendini değersin hissettin, hayatının berbat olduğunu bile düşündün. Yediremedin kendine 2 ay belki garip gelir ama göz yaşı damlası bile döküldü o gece balkonunda. Sonra kendine dur emri verdin. Bu yolun yol olmadığını söyledin kendine. Kendini geliştirdin belki eski beni - seni ayırt etsinler istedin kendinden. Kendinde değişiklik yaratmak istedin. Sırılsıklam aşık olduğun kızı unutmak zorunda hissettin. Kariyerine odaklandın sustun ve gözlerin açıldı. Gym'e gittin kendi vücuduna saygı duydun. En sevdiğin kişiden en zor dersi aldın. Hayatın değişti. Onun ortamından tamam pısırık gibi utanır gibi ayrılamdın ama ondan uzaklaştırdın kendini. Ve oda bunu hissetti. Belki o da senin için şunları düşündü belli bir zamandan sonra.
Çoğu erkeğin yapmayacağı şeyi yaptı?
Hani cebimdeydi bu neden bana bakmıyor?
Çok değişmiş bu çocuk (iyi anlamda)
Benim kararıma saygı duydu ve beni rahatsız etmedi. Ve belki de seni tebrik etti büyük bir zamandan sonra. Olamaz mı? Bal gibi olur. Niye olmasın.
Artık bütün oyunu kuran sen oldun, kendine saygın güzel bir hayatın ve başarın yüksek. Kendini değiştirdin, eski sen -ben değiliz. Sustuk ve plana sadık kaldık.
Bundan sonra peki sırılsıklam aşık olduğun gelirse hocam. Onu aylarca rahatsız etmedin ve onun hayatından çekip gittin. Bensiz yapabiliyor bu çocuk dedirttin belki ona. Seni alfa gördü.
Ondan sonrası sana kalacak. Artık belki de sensiz yapamayacak. Düzeni sen belirleyeceksin.
Bundan sonra ciddi bir ilişkiyi başlatan sen olacaksın ya da yaptıkları aklına gelip kenara atacaksın.
Olur mu olur hocam. Kendi değerini ve gücünü bil yeter.
Ben Ahmet.