Retina Ekran Nedir?

enyiz23

Hectopat
Daha fazla  
Retina ekran tam olarak nedir?
Beni, bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

İntertenetten araştırmıştım fakat Technopat'ın İphone6 inecelemesinde retina ekran olmadığı söylendi. Apple, kendi sitesinde ise retina ekran diyor. Ben de kuşkuya düştüm tabi

Ve birde benim bildiğim diğer şey, nereden bakarsan bak görüntünün bozulmamasıydı sanırım. Iphone 6 kullandım ama araştırmak hiç aklıma gelmedi

Retina ekran denen şey, ayrı bir üretim teknolojisi değil yani?
Bu hesapla, piyasada ki bir çok telefon aslında retina ekran oluyor değil mi?

Hayır, amoled ips panel ile aralarında renk canlılığı farkı var gibi geldi bana. Iphone 6 kullanıyordum şimdi S5'e geçtim ips amoled full hd ekran ama retina'dan daha cansız duruyor. Sen istersen bir vatan şubesine uğra orda daha net bilgi verirler diye umuyorum şahsen benim bu konuda pek bilgim yok

Retina ekran dedikleri şey, Apple'ın iPhone 4'den eski modellerindeki ekranların aynı boyut içerisinde 2 kat daha fazla piksel sığdırmalarıdır. Yani resimlerin daha net ve keskin gözükmesidir. iPhone 6'nın da retina ekranı var. 2010’dan beri aynı teknoloji kullanıldığı için retina ekrana sahip olup olmadığı söylenilmemiş olabilir.

Mac bilgisayarların retina ekranına bakın, size ne olduğunu gösterir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Retina ekran diğer markalarda yokken Apple firmasının 3.5'' ekrana 326 ppi değerini sığdırmasıdır. Şu an çoğu forma 400'ün üzerine çıkmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…