Retro konsol img ROM önerisi

İşletim sistemi
Windows 10

Hamdi Alpbaş

Hectopat
Yer
İstanbul, Türkiye
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Kısa bir süre önce AliExpress'ten Y5 model bir retro ev konsolu aldım. Konsol PS1, PSP, N64, FBA, Mame gibi konsolların oyunlarını destekliyor.
İlk açtığımda içinde çok az PSP ve PS1 oyunu vardı. Bunun sebebinin PSP ve PS1 oyunlarının fazla yer kaplaması olduğunu düşündüm.
Ve oyunların çoğu dövüş oyunuydu. Bunun da sebebi büyük ihtimal Çinlilerin dövüş oyunlarına olan sevgisidir.
Neyse velhasıl kelam ben konsola ROM yüklemek için işe koyuldum. Kitapçıkta yazdığı gibi bol bol PSP ROM'u yükledim ardından sıra PS1'e geldi.

Kitapçıkta 'PS1 ROM'ları çok farklı formatlarda olabilir. Ancak şu anda sadece. İmg formatındaki oyunları destekler' yazıyordu.
Tabi bunu 5-10 tane ROM'u yükleyip çalıştırmaya çalıştıktan sonra fark ettim. Ardından o ROM'lar çalışmayınca. İmg ROM'lar aramaya başladım. Ancak 10-15 tane site gezmeme rağmen bulamadım. Sonra dönüştürmeyi 3 farklı programdan denedim. Yine de olmadı. Yabancı forumlarda dahil hiçbir yerde bulamadım.
Bilen varsa yardım istiyorum.

Teşekkürler.

sssssssssssssss.PNG

Rom Hustler sitesinin ekmeğini çok yedim emülatör kullandığım zamanlar, baktınız mı?
baktım hocam onada baktım ama yine oradaki romlarında çoğu bin formatında çok çok azı img ve iso bana img ve iso formatında rom yükleyebileceğim veya binleri img'ye çevirebileceğim bir yöntem gerekiyor

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı