Revolt RT3 alınır mı?

Romaa

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
7500F / RX5700 XT / 32GB RAM
Merhaba, 125CC ve tercihen scooter tarzı olmayan motor almayı düşünüyorum. RT3 sıfırı 50.000TL. Çin malı, çok kaliteli değil farkındayım fakat ehliyet içinde yaklaşık 20k ayirmam gerekiyor. Yani motora 50k bile zor ayıracağım aslında. Alınır mı? Başka öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çin Malı motorlarının bakımı zamanında yapıldığında (ki Japon motorlarından biraz daha sık yaptırmak en sağlıklısıdır) sana problemi çok az çıkartırlar. Motoru biraz daha hassas kullanman çok sıkıştırmaman en sağlıklısıdır.

Ayrıca ikinci elden temiz bir tane Jupiter 110 bulabilirsen on numara olur benim kardeşim de var bir sürü yere düştü kaza yaptı ama motor bana mısın demiyor. Sağlam bir şekilde yoluna devam ediyor. Performansı da güzel yaklaşık 85 Km/s' e çıkıyor.

Ya da ucuz çok da eski olmayan Honda veya Yamaha CUP' lara bakabilirsin. Estetik kaygın yoksa bunu da tavsiye ederim eski olması hiçbir şeyi değiştirmez özellikle Honda Cuplar şuan bir çok motordan sağlamlar.

Çin Malı motorlarının bakımı zamanında yapıldığında (ki Japon motorlarından biraz daha sık yaptırmak en sağlıklısıdır) sana problemi çok az çıkartırlar. Motoru biraz daha hassas kullanman çok sıkıştırmaman en sağlıklısıdır.

Ayrıca ikinci elden temiz bir tane Jupiter 110 bulabilirsen on numara olur benim kardeşim de var bir sürü yere düştü kaza yaptı ama motor bana mısın demiyor. Sağlam bir şekilde yoluna devam ediyor. Performansı da güzel yaklaşık 85 Km/s' e çıkıyor.

Ya da ucuz çok da eski olmayan Honda veya Yamaha CUP' lara bakabilirsin. Estetik kaygın yoksa bunu da tavsiye ederim eski olması hiçbir şeyi değiştirmez özellikle Honda Cuplar şuan bir çok motordan sağlamlar.
Teşekkürler hocam, yani bakımını yaptırdıktan ve iyi kullandıktan sonra alınabilir mi?

Teşekkürler hocam, yani bakımını yaptırdıktan ve iyi kullandıktan sonra alınabilir mi?
Tabii ki de kullanılabilir. Sen ''Abi japondan başka alınmaz'' diyenlere bakma parça sıkıntısı Honda da bile var mesela Honda Dio'nun benzin pompası sıkıntılı ve en çok buradan problem çıkartıyor ve Honda Bayilerinde benzin pompası bile yok. Bakımını yaptır kaliteli yağ kullan çok da güzel gider motorun.

Tabii ki de kullanılabilir. Sen "abi Japon'dan başka alınmaz" diyenlere bakma parça sıkıntısı Honda da bile var mesela Honda Dio'nun benzin pompası sıkıntılı ve en çok buradan problem çıkartıyor ve Honda bayilerinde benzin pompası bile yok. Bakımını yaptır kaliteli yağ kullan çok da güzel gider motorun.

Japon'dan başkası alınmaz diyenler motordan anlamayan kesimdir zaten. Gerçek motorcular bilir ki scooterda Tayvan motosiklette İtalyan bu işin zirvesidir. Fakat Çin malı da çok sıkıntı çünkü servisleri çok kötü bu bir. İkincisi motorun her zaman sorun çıkarma potansiyeli var. Yağmurda çamurda hemen sağı solu paslanır çünkü malzeme kaliteleri çok düşüktür. Hele hele 50 bin lira gibi rakamlardan bahsediyorsak. Ben bu forumda motosiket konularında hep yazılar yazarım bilen bilir Çin malı önermem. İkinci el Japon, Hindistan, Tayvan böyle motorlar öneririm. 50 bin liraya scooter önerisi sorduklarında herkes RKS Küba bilmem ne derken ben ikinci el SYM, kymco veya TVS, Hero gibi markalar öneririm çünkü gerçekten sağlam ve kaliteliler. Özellikle SYM ve kymco ömürlük scooterlar üretir. Ha bu konuyu açan arkadaş scooter istemiyor öyle olsaydı bunları önerecektim. Motosiklet istiyormuş o zamanda temiz bir YBR125 olabilir TVS Raider olabilir Bajaj discover olabilir bunları öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı