RGB çoklayıcı ile anakarttan bağımsız sync yapılabilir mi?

overDrive__

Kilopat
Makaleler
1
RGB ve ARGB çoklayıcı adaptörler (marka önemli değil) bağlayacağım, farklı marka ürünlerin ışık davranışlarını ve senkronizasyonlarını anakarttan bağımsız olarak birbirinden farklı ayarlamama izin verir mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

A-RGB 5 volt ve veri akışı ile çalışır. RGB ise 12 volt ve ve voltaj farklılıkları ile ayarlanır. A-RGB 3 pinlidir, artı, eksi ve data. RGB ise 4 pinlidir, artı, kırmızı eksi, yeşil eksi, mavi eksi.

Birbirlerine bağlanırlarsa A-RGB olan LED fazla voltajdan dolayı hemen bozulur. Sakın yapmayın.

şöyle düzelteyim arkadaşlar, gigabyte z 370 gaming 7 anakartım da 2 adet rgb(12v) ve 2 adet a-rgb(5v) pin çıkışları var bu çıkışlardan a-rgblerden birine cooler master c 700 m kasa led şerit ışıklarını, diğerine de lian li a-rgb anakart 24 pinli güç kablosunu ve 24 den çıkış alarak grafik kart için ikinci a-rgb 8 pin güç kablolarını bağladım , yani a-rgb kasanın ve a-rgb güç kabloların kontrollerini anakarttan yapabiliyorum, 12 volt rgb pin çıkışlarından birine rgb şerit bagladım onu da onun çıkışından diğer rgb şerite bağladım yani toplam da anakartta ki 2 adet a-rgb ve 1 adet rgb pin çıkışları şu an bağlı, gayet doğru senkronlu ve kalibrasyon da çalışıyorlar.

Ben bu a-rgb işini çok sevdim biraz daha aksesuar edinmeyi düşünüyorum gerek a-rgb fanlar gerek neon a-rgb şeritler vb gibi başka ufak tefek aksesuarlar alıp bağlantılarını yapmak istiyorum, soruma gelirsek daha fazla bağlantı için mecburen kontrolcü hub adaptör gerekli (çoklayıcı derken Türkçeyi doğru kullanmak için bunu kastettim ama yanlış kelime seçmişim) yani bu kontrolcüler ile sorunu mu çözebilirmiyim örneğin bu ürün ile ?
A-RGB 5 volt ve veri akışı ile çalışır. RGB ise 12 volt ve ve voltaj farklılıkları ile ayarlanır. A-RGB 3 pinlidir, artı, eksi ve data. RGB ise 4 pinlidir, artı, kırmızı eksi, yeşil eksi, mavi eksi.

Birbirlerine bağlanırlarsa A-RGB olan LED fazla voltajdan dolayı hemen bozulur. Sakın yapmayın.
ikazın için teşekkürler crayz_vefa, volt ve bağlantılar konusunda anakartın kitabını okuyarak doğru yaptım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı