Çözüldü RGB şerit LED anakarta zarar verir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

murathanc

Hectopat
Makaleler
1
X marka 5M RGB şerit LED'im var. En çok satılanlardan almıştım sanırım. Markasını filan hatırlamıyorum.
Anakarta bağlarsam anakarta herhangi bir zarar verir mi? Yıpratması yorması kısa devre yaptırması vs mümkün mü?
Kumandalı adaptörlü filan aslında ama bilgisayara bağlasam diye düşünmüştüm. Dediğim gibi herhangi bir zararı olur mu?
"TUF B550 Plus Wi-Fi 2"

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
X marka 5M RGB şerit LED'im var. En çok satılanlardan almıştım sanırım. Markasını filan hatırlamıyorum.
Anakarta bağlarsam anakarta herhangi bir zarar verir mi? Yıpratması yorması kısa devre yaptırması vs mümkün mü?
Kumandalı adaptörlü filan aslında ama bilgisayara bağlasam diye düşünmüştüm. Dediğim gibi herhangi bir zararı olur mu?
"TUF B550 Plus Wi-Fi 2"

3 Ampere kadar destekliyor.
Bu kadar da ortalama 3 metreye denk geliyor.
3 metre tam takma ama 2 metre ideal olur.
Sağlam bir bağlantı yaparsan kısadevre vs olmaz.

1691949306620.png
"TUF B550 Plus Wi-Fi 2"

Ben bağlamıştım ve birkaç kez kısadevre yapmıştı ama sorun olmamıştı.

"TUF B550 Plus Wi-Fi 2"

3 Ampere kadar destekliyor.
Bu kadar da ortalama 3 metreye denk geliyor.
3 metre tam takma ama 2 metre ideal olur.
Sağlam bir bağlantı yaparsan kısadevre vs olmaz.

1691949306620.png

Çözüm
Anladım o zaman prizde takılı kalsa daha iyi. Bir tuşa basmaktan da üşenmeyivereyim. Anakartım daha kıymetli yani. Teşekkür ederim sağ olun.

Eğer amacın anakart üzerinden renkleri kontrol etmek değil ise priz yerine PSU'nun Molex hattı ile besleyebilirsin sistem açıldığında direkt açılır.
Anakarta da yüklenmemiş olursun.
Kendi kumandası ile de renkleri kontrol edersin.

Eğer amacın anakart üzerinden renkleri kontrol etmek değil ise priz yerine PSU'nun Molex hattı ile besleyebilirsin sistem açıldığında direkt açılır.
Anakarta da yüklenmemiş olursun.
Kendi kumandası ile de renkleri kontrol edersin.

Maksadım bilgisayar açıldığında açılması. Fanlara vs renk değiştirmesi rahatsız etmiyor ama bunda yanlış hatırlamıyorsam akıcı renk değiştirme yoktu. Renk değişimi direk var. Öyle kaliteli bir şey değil yani. O yüzden sabit renkte yakmayı tercih ediyorum durumuma göre

2 RGB portu var anakartın. İlla tek porta takacaksın diye bir şey yok da zaten kasa içine metrelerce şerit koymayacaksın sonuçta. Kapak kısmına koysan en fazla 2 metre ki o kadar bile çıkmaz.

Kasanın içine değil masama yapacağım ben. Odaya loş bi aydınlık vermesi için.

Maksadım bilgisayar açıldığında açılması. Fanlara vs renk değiştirmesi rahatsız etmiyor ama bunda yanlış hatırlamıyorsam akıcı renk değiştirme yoktu. Renk değişimi direk var. Öyle kaliteli bir şey değil yani. O yüzden sabit renkte yakmayı tercih ediyorum durumuma göre.

Tamam o zaman adaptörünün kablosunu kes Molex'in sarı + siyah - uçlarına bağla sistem açıldığında otomatik yanar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı