Riot oyunlarında ''d3d9.dll is missing from your computer'' hatası veriyor

• Konuyu başlatan Lacaw
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 1.567

Lacaw

Hectopat
Daha fazla  
Valorant ve LoL oynamaya çalıştığımda alıyorum durduk yere 2-3 gündür. Bilgisayar durduk yere mavi ekran da veriyor, anlam veremiyorum. Hiçbir şekilde 3. part yazılımlara bulaşmıyorum bilinmedik. Norton360 virüs koruma programım da var ama her şey bir anda oldu, NVIDIA renk ayarlarım sıfırlanarak başladı, sonra oyunlarda atmalar falan LoL'de maç bitirdim takdir veriyorum çöküyor falan, Windows 11 kurdum öyle başladı, Windows 10 geri döndüm devam ediyor, sorun neyden kaynaklı olabilir? Yarın PC'yi temizletmeye götüreceğim, tozdan dolayı mavi ekran veriyor olabilir ama Riot sorunlu kesin olarak. Valorant şu hatayı vermeye başladı;

LoL System error veriyor direkt.

Bunları denedikten sonra çalışırsa sıkıntı yok. çalışmaz ise 2 seçenek var framework sıkıntılı yada bilgisayarla alakalı bir sorun (yazılımsal)
Win11 kurdum geri dön ile win10 geri geçtim format atsam düzelir mi win11den sonra oldu.

Deneyin.

Bilgisayar durduk yere mavi ekran da veriyor, anlam veremiyorum.

Analiz için dump dosyalarını paylaşabilirsiniz.

Deniyorum.

Eksikler bunlarmış.

Pek uzmanı değilim fakat bahsedilen konumdaki log dosyasını paylaşırsanız bir göz atmak isterim. Ek olarak disk taraması da yapabilirsiniz. Yalnız bu işlem bazı durumlarda uzun sürebilir. Bunun için CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve chkdsk *: /f /r ( * olarak işaretlenen yere işletim sisteminizin kurulu olduğu sürücünün harfini gireceksiniz, mesela C: veya D: gibi) sonra onaylayacaksınız.

Örnek; chkdsk C: /f /r veya chkdsk D: /f /r gibi.

C diskinde 2 adet windows var win11den kalma heralde log bulamayabilirim.

Dosya konumu belli zaten. Her ikisine de bakarsınız. Oluşturulduğu tarihten hangisi olduğu belli olur.
Birinde logs açılmıyor direkt olarak siteye fazla büyük boyutlu olduğu için atamadım diğerini.

Birinde logs açılmıyor direkt olarak siteye fazla büyük boyutlu olduğu için atamadım diğerini.
Diğer windowsu silsem birşey olur mu acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…