RipjawsX DDR3 CL10 ve CL9 Modüllerin Birbiriyle Uyumu

Makaleler
1
Yer
Dünya
Şimdi bende 1 adet "GSKILL 8GB RipjawsX DDR3 1866MHz CL10 Kırmızı Tek Modül" RAM bulunmakta.
16 GB RAM yapmak istiyorum. RAM'larin fiyatları yükseldiği için ikinci el almayı düşünüyorum. Her neyse "GSKILL 8GB RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 Mavi Tek Modül" ile Dual Channel yapabilir miyim? İkisi de XMP desteği var şuan ki RAM'im Bios'dan 1920MHz olarak seçili. Bu 1600MHz'lik RAM'i de 1920MHz'de çalıştırabilir miyim ?
Anakart: ASUS 970 PRO GAMING/AURA AM3+ DDR3 2133MHz 4 slot 32GB RAM desteği.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çift kanal yaparsın yapmasına da. Mavi ekran sorunları yaşatır. RAM gecikmeleri farklı olduğunda çift kanal tam doğru çalışmıyor. Ya tek kanal kullanırsın. RAM izin veriyorsa ikisini de aynı değerlere getirirsin ki bu bence mantıklı. İkisi de 1600MHz veya şanslıysan daha üst değerlerde çalışabilirler. Tabi gecikmeleri ikisinin de CL10 olmak zorunda yoksa çift kanalın pek anlamı yok.

Çift kanal yaparsın yapmasına da. Mavi ekran sorunları yaşatır. RAM gecikmeleri farklı olduğunda çift kanal tam doğru çalışmıyor. Ya tek kanal kullanırsın. RAM izin veriyorsa ikisini de aynı değerlere getirirsin ki bu bence mantıklı. İkisi de 1600MHz veya şanslıysan daha üst değerlerde çalışabilirler. Tabi gecikmeleri ikisinin de CL10 olmak zorunda yoksa çift kanalın pek anlamı yok.
O ram'i 200 TL' bulmuştum o zaman risk almayım 300 TL'ye ramimin aynısından mı almalıyım ? O zaman sıkıntı olmaz değil mi ?

Bir şey saha sormak istiyorum gecikme süreleri aynı MHz ve markası farklı olursa Dual Channel ve Aynı MHz'de çalıştırabilir miyim ?

İstediğini alabilirsin. Önerim aynısını alman yönünde olur.

Bir şey saha sormak istiyorum gecikme süreleri aynı MHz ve markası farklı olursa Dual Channel ve Aynı MHz'de çalıştırabilir miyim ?
Gecikme süreleri aynı ise farklı bellek kontrolcüler ile dual channel yapılabilir. Tek gereken şey ikisinin de düşük olan frekansa ayarlanması. Yani 1866 ve 1600MHz RAM'leri 1600MHz'de dual channel çalıştırabilirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı