Bence serisi kötü ama sadece Risen çok güzel bir oyun. Aslında Risen ( 2009 ) hariç diğerleri de güzel ama serinin ilk oyunun yanında sönük kalıyor. Bu nedenle ilk oyunu oynamayı-bitirmeyi, diğerlerine ise göz atmayı tercih ettim. Ben yıllardır oynarım. Hatta Technopat Sosyal'in bir konusunda önermiştim. Hâlâ da bilgisayarımda duruyor ve arada giriyorum. 2009 yılında çıkmasına rağmen muhteşem bir oyun. Baştaki yarım ya da bir saat sıkıcı gelebilir ama daha sonra güzelleşiyor.
Oyunda verdiğiniz kararlara göre büyük değişiklikler yaşıyorsunuz. Yani bir kararınız sizi cennet gibi bir ortama götürürken, diğer kararınız cehennem gibi ortama götürüyor, ki bence bunların ikisi de çok güzel yollara, eğlenceli işlere sevk ediyor sizi. Çoğu zaman aksiyona giriyorsunuz. Diyaloglar, insanlarla iletişim vesaire gerçekten güzel. Bir de oyun için bir miktar grafik modları var ancak doğal hali bence daha güzel.
Karakteri istediğimiz yönde geliştirebilmemiz ve zırhlar, kılıçlar vesaire bayağı iyi. Öte yandan sadece "şunu öldür" tarzında görevler hariç, çok güzel-eğlenceli olacak şekilde yapabileceğimiz görevlerin de bulunduğu, özgür bir dünyaya ve muhteşem bir hikayeye sahip, gerçekçilik mantığı işlenmiş, ( örneğin: bir oda kiralamak ve orada kalmak, ya da bulduğumuz çiğ etleri tava yardımıyla kızartabileceğimiz, gerçekçilik ve bol bol güzel animasyonlar içeren ) gördüğümüz çoğu nesne ile iletişime geçebildiğimiz, yani yağma yapabileceğimiz, bolca geliştiğimiz, sadece savaş esnasında ya da hikaye akışı devam ederken verdiğimiz kararlar değil, normal şekilde oyunu gezerken, güvenli bölgelerdeyken bile hareketlerimize/davranışlarımıza dikkat etmemizi gerektiren güzel bir rol yapma oyunu. Mutlaka tavsiye ediyorum. Oyuna 10 üzeri 8.3 puan veriyorum.