Riser bağlayınca PC Boot etmiyor

redcliffe

Hectopat
Herkese merhaba arkadaşlar 1 aydır 2 adet 3070 ve 1 adet 3060 ile B550 Aorus Elite anakarta takılı vaziyette mining yapıyordum 3060 kasaya bağlı 2 adet 3070 de riser ile dışarıdaydı gücü kasanın kendi PSU'sundan alıyordum. Dün ASUS Prime X570 PRO anakarta geçiş yaptım ve 3 adet daha 3070 aldım driverleri her şeyi kurdum BIOS'u güncelledim 3060ı kasaya taktım diğer 5 adet 3070 idi riser ile kasaya bağlamak istedim slot yetmedi 4 adet taktım riser çoklayıcı aldım fakat kargoda hala gelmedi (riserlerin kablosu mesafeden dolayı yetmediği için 1.5 metrelik USB 3.0 uzatma kablosu takarak bağladım). Buraya kadar bir sıkıntı yok gittim ekran kartlarının bağlı olduğu PSU çalıştırdım sonra PC'ye geçip PC'nin PSU'yu aktif edip gücü verdim PC açılıyor fakat BIOS gelmiyor. Boot etmiyor görüntü gelmiyor. Riser'leri çıkardığımda da Boot etmiyor BIOS pilini çıkarıp takarsam Boot ediyor fakat her riser bağlayışımda ve çıkarışımda Boot etmiyor BIOS pilini çıkarmak durumunda kalıyorum nerede hata yaptım çözemedim delirmek üzereyim BIOS'ta birkaç ayar baktım kurcaladım fakat çözüm olmadı riserler bağlı iken zaten PC açılmıyor BIOS'a giremiyorum acil olarak yardıma ihtiyacım var 2 günde ki kaybım bile çok büyük her gün zarar işliyor. Bilen fikri olan varsa yardıma ihtiyacım var.
Arkadaşlar eski anakartımı taktım deniyorum gene aynı sadece anakarta takılı olan kartı görüyor diğer riser ile bağlı olanları görmüyor riserlerimi bozdum anlamadım çıldırmak delirmek üzereyim. BIOS üzerinden bir ayar yapmam gerekiyor mu tüm 2x8 4x4 gibi ne varsa yaptım genede çözülmedi fikri olan yok mu?

Dosya Ekleri

• IMG_20210429_164858.jpg
    125,2 KB · Görüntüleme: 89
  • IMG_20210430_152217.jpg
    120,3 KB · Görüntüleme: 68
  • IMG_20210430_152230.jpg
    140,2 KB · Görüntüleme: 102
Son düzenleme:
Dostum sorunu cozebildin mi aynı sorun bende de var nasıl asabildin riser bağlantı sorunu ve boot etme sorununu

Dostum sorunu cozebildin mi aynı sorun bende de var nasıl asabildin riser bağlantı sorunu ve Boot etme sorununu.

Çözdüm BIOS ayarlarını böyle yaptığım zaman sorunsuz çalıştı şu an 6 slot ta dolu şu an sorunsuz kazım yapıyorum fakat her anakartın ayarı aynı olmaya biliyor deneyerek çözmen lazım PC hiç açılmadığı zaman BIOS pilini söküp tekrar tak. Sonra tekrar denemeye devam et.

hocam merhaba konuyu hortlatiyorum ama benm elimde b550m aorus pro p anakart var ama anakarta bir turlu 2 ekran kartini tanitamadim bios dan 4g enable gen2 ve pci exp ayarlarini yapiyorum fakat hiveos 2. ekran karti takiliyken linux acildigi anda siyah ekrana dusuyor. ekran kartlarindan biri anakartin x16 slotuna takili digeri ise riser ile en alt x4 slotuna ben cozum bulamadim z270 anakartimda takinca direk taniyor sorun olmuyordu acaba amd de mi bir sorun var sizin gigabyte taki ayarlaniriz nasildi hatirliyormusunuz
@qwert7610 @redcliffe

Hocam görüntü gitsede hiveden IP'den bağlanıp görüntüyü görebilirsiniz sanırım büyük ihtimal PCI peg ayarı yüzünden hiveye geçince karttan görüntüyü vermiyordur. Bir de ilk en üstteki slot hangisi ise oraya ilk kartı takın sonra sistemi açın kartı tanısın hivede görün sonra 2.yi takın hemen altındaki slota bu şekil görecektir. BIOS'unuzu sıfırlayın hiç ayar girmenize gerek yok sıfırlayıp sonrada Hive OS'u sıfırdan bir HDD veya USB'ye kurun conf uda atın sonra yukarıda dediğim şekilde kartları ekleyip açmayı deneyin büyük ihtimal sorunsuz olacaktır bu şekil X570 B550 DDR2 20 yıllık anakartlarım bile sorunsuz çalıştı ve gördü sistemi.

tek kart ile sorun olmuyor goruntu geliyor kazim basliyor 2. karti riser ile taktigim anda sorunlar basliyor hiveos da siyah ekranda kaldiginda pc yi restartliyor yani kazim hic baslamiyor config ayarlarim yapili z270 varken 2 kart sorunsuz calisiyordu sistemi b550 ye tasiyinca bu sorunla karsilastim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…